Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO: Simulare de tâlhărie în piaţa agroalimentară din Sebeş, în cadrul campaniei IPJ Alba de prevenire a criminalității

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prevenirea faptelor comise cu violenţă a fost tema zilei de azi 2 octombrie, în cadrul Campaniei Săptămâna Prevenirii Criminalităţii organizată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba.

Potrivit unui comunicat remis presei de către IPJ Alba, “poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş au organizat o simulare de tâlhărie, în piaţa agroalimentară din Sebeş.

campanie IPJ Alba la SebesExercițiul a urmărit să testeze reacţia martorilor la săvârşirea unei astfel de infracțiuni şi măsura în care aceştia pot furniza poliţiştilor date legate de făptuitor, care să conducă la identificarea acestuia.

Din mulţimea de persoane prezente, mai mulţi bărbaţi au intervenit în sprijinul victimei, pentru prinderea făptuitorului.

Ulterior, poliţiştii i-au informat pe cetăţeni că au fost martorii unui exerciţiu realizat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, iar acţiunea poliţiştilor a fost apreciată de către cetăţenii prezenţi în piaţă.

Poliţiştii au împărţit materiale informativ preventive şi i-au sfătuit ca în situaţii similare să reţină cât mai multe semnalmente ale autorului şi să apeleze numărul de urgenţă 112.

În același timp, poliţiştii din întreg judeţul, au fost prezenţi în unităţile de învăţământ şi au desfăşurat activităţi de informare care au vizat pregătirea antivictimală şi antiinfracţională a elevilor şi a cadrelor didactice.

campanie IPJ Alba la Sebes 2Ziua de vineri, 3 octombrie, este dedicată siguranţei rutiere iar primele activităţi desfășurate vor fi cele de dirijare a traficului rutier, în zona unităţilor de învăţământ de către patrulele şcolare. Tot vineri, începând cu ora 10,30 la Centrul de informare Rutieră din cadrul Palatului Copiilor din municipiul Alba Iulia, va avea loc lecţia deschisă „Ştiu să circul corect!”, la care vor participa elevi din ciclul primar şi gimnazial.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea