Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Se lucrează la sistemul de taxare al parcărilor din Cetatea Alba Carolina

Alexandra Mates

Publicat

în

Miercuri seara, cei care se ocupă de punerea în funcţiune a sistemului de reglementare a parcărilor din Cetatea Alba Carolina făceau probe la aparatul deja instalat în partea de nord-vest a Cetăţii, în apropierea hotelului Cetate. Aici ar urma să fie puse taxe de acces la parcările din Cetate, însă tarifele concret şi ce se va întâmpla, dacă vor plăti numai turiştii sau şi albaiulienii care se vor folosi de parcări, urmează să fie stabilite prin Hotărâre de Consiliu Local, potrivit reprezentanţilor primăriei.

Strategia administraţiei albaiuliene de a reduce presiunea costurilor de pe umerii bugetului local în privinţa pazei şi a întreţinerii Cetăţii începe să fie pusă în aplicare. Aşa după cum declara primarul Mircea Hava, încă din luna august a anului 2013, una dintre măsuri este introducerea taxelor de parcare în toate spaţiile amenajate pentru acest lucru, din interiorul şi din jurul Cetăţii. Acesta spunea că cei care vor dori să parcheze maşinile sau autocarele în această zonă vor trebui să plătească un bilet de intrare, în schimb pietonii care doresc să viziteze Piaţa Cetăţii, şanţurile şi traseele nu vor fi nevoiţi să plătească.

“În niciun caz nu se pune taxă în Cetate.  Este un spaţiu public pe care vrem să-l dăm oamenilor. Însă parcările din interiorul şi din jurul Cetăţii vor fi cu plată. De asemenea, vor mai fi obiective importante pe care noi acum le amenajăm, precum Castrul Roman-Principia, şi unde se investesc mulţi bani, iar la finalizarea lucrărilor acolo se va plăti un bilet de intrare. Am văzut în Europa că sunt şi biserici unde se plăteşte intrarea. Totodată, grupurile sanitare vor fi cu plată. Dar nu poţi să pui o taxă pe un pod la intrarea în Cetate să vezi cine intră… Nu vom reuşi să compensăm în totalitate cheltuielile, însă va fi o sursă suplimentară de venit ce va fi folosită la asigurarea cheltuielilor de întreţinere a cetăţii”, a concluzionat edilul Mircea Hava.

[nggallery id=865]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital

Bogdan Ilea

Publicat

în

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital Polițiștii din Sântimbru au reținut un bărbat de 30 de ani din Ighiu, pe raza localității Coșlariu, după o bătaie. Acesta i-ar fi provocat leziuni la cap unui bărbat de 38 de ani din Teiuș. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea