Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Să fii OM e lucru mare! Nea’ Ion, vârstnicul cu scuterul electric, care hrănește porumbeii din Cetatea Alba Carolina ca pe copiii lui

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Câteva imagini, care îl surprind pe un vârstnic într-un scuter electric hrănind porumbeii din Cetatea Alba Carolina, ne demonstrează ce înseamnă să fii om cu adevărat.

Pe nea’ Ion, cum îi spun cunoscuții, mai mereu când îl vezi e înconjurat de zeci de înaripate. Deși are nevoie de acest mijloc de transport pentru a se putea deplasa, omul nu uită să treacă zilnic în program vizita în Cetate pentru a hrăni porumbeii urbani.

Nici boala și nici gerul de afară nu îl împiedică. Își acoperă picioarele cu o pătură și se pornește la drum. Iar păsările îl cunosc. Așa după cum se poate observa și în imagini, acestea zboară în întâmpinarea lui și i se așează pe cap, pe umeri, în brațe. Prezența prietenoasă a porumbeilor pare să-l alinte pe nea’ Ion, iar un lucru este sigur, că și păsările îl plac pe el.

Cei care îl văd rămân mirați de cum stau necuvântătoarele și ciugulesc din prânzul servit de nea’ Ion, care își rupe zilnic de la gură pentru a îndestula necuvântătoarele.

Iar pentru că una dintre cele mai vechi, dar și adevărate vorbe spuse vreodată zice că „o imagine valorează cât o mie de cuvinte”, vă invit să vizualizați fotografiile de mai jos și să zăboviți puțin asupra proverbului românesc: ” A fi domn e o-ntâmplare, a fi om e lucru mare!”.

[nggallery id=5155]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea