// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO: Să fii OM e lucru mare! Nea’ Ion, vârstnicul cu scuterul electric, care hrănește porumbeii din Cetatea Alba Carolina ca pe copiii lui

Câteva imagini, care îl surprind pe un vârstnic într-un scuter electric hrănind porumbeii din Cetatea Alba Carolina, ne demonstrează ce înseamnă să fii om cu adevărat.

Pe nea’ Ion, cum îi spun cunoscuții, mai mereu când îl vezi e înconjurat de zeci de înaripate. Deși are nevoie de acest mijloc de transport pentru a se putea deplasa, omul nu uită să treacă zilnic în program vizita în Cetate pentru a hrăni porumbeii urbani.

Nici boala și nici gerul de afară nu îl împiedică. Își acoperă picioarele cu o pătură și se pornește la drum. Iar păsările îl cunosc. Așa după cum se poate observa și în imagini, acestea zboară în întâmpinarea lui și i se așează pe cap, pe umeri, în brațe. Prezența prietenoasă a porumbeilor pare să-l alinte pe nea’ Ion, iar un lucru este sigur, că și păsările îl plac pe el.

Cei care îl văd rămân mirați de cum stau necuvântătoarele și ciugulesc din prânzul servit de nea’ Ion, care își rupe zilnic de la gură pentru a îndestula necuvântătoarele.

Iar pentru că una dintre cele mai vechi, dar și adevărate vorbe spuse vreodată zice că “o imagine valorează cât o mie de cuvinte”, vă invit să vizualizați fotografiile de mai jos și să zăboviți puțin asupra proverbului românesc: ” A fi domn e o-ntâmplare, a fi om e lucru mare!”.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325