Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Rotary Club Alba Iulia a sărbătorit 20 de ani de la înființare prin dezvelirea unei plăci aniversare

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rotary Club Alba Iulia a sărbătorit, vineri, 20 de ani de la înființare prin dezvelirea unei plăci aniversare în față la Sala Unirii din Alba Iulia – clădire unde a avut loc, în 1995, evenimentul de chartare.

Rotary - moment aniversar45Pe placă se află emblema Rotary International și este scris: ”În data de 16 iunie 1995, aici s-a chartat Clubul Rotary Alba Iulia”. Președintele Clubului, Attila Tamaș, a precizat că placa nu va rămâne în față la Sala Unirii din considerente de urbanism și va fi dusă la sediul clubului.

Acesta a spus însă că speră să se întoarcă, în același loc, și peste 10 ani.

Evenimentul a continuat la Hotel Medieval din Alba Iulia unde a fost organizat ceremonialul aniversar cu invitați din țară, străinătate, rude și prieteni.

”La toate evenimente vor fi 210 persoane. Fiind un moment aniversar vom trece în revistă principalele momente ale clubului, dar și proiectele de viitor. Un proiect important de-al nostru este Casa ”Brian Moore” din Sebeș. Este o locație pentru copiii cu dizabilități – o investiție de peste 250.000 de euro, făcută în peste 10 ani de eforturi, în colaborare cu un club din Birmingham”, a spus președintele Attila Tamaș.

Întrebat despre relația cu celălalt club de caritate, Lions Alba Iulia, Attila Tamaș a spus: ”Deși am putea fi percepuți ca și competitori, în fapt nu suntem. Obiectivele sunt aceleași. Noi vrem să ne introducem în viața socială sprijinind-o și din acest punct de vedere nu avem nici un diferend, ba mai mult, în ultimul an avem proiecte comune în care colaborează mai multe cluburi Lions și Rotary, nu doar cele din Alba Iulia. Intrăm în proiecte majore pentru că și impactul și rezultatele sunt pe măsură”

Clubul din Alba Iulia însumează, în prezent, 44 de membri, cu 18 mai mult decât erau la evenimentul de chartare.

Primul club Rotary a apărut in Romania la București in 1929, fiind urmat imediat de alte doua Cluburi in Cluj Napoca si Timișoara. In anul 1936 in Romania existau 9 Cluburi Rotary si se creează Districtul 84. Deși efectul activității si acțiunilor Cluburilor Rotary se faceau simțite pe întreg teritoriul tarii, acestea au fost interzise in perioada regimului autoritar.

Rotary este o organizaţie a oamenilor de afaceri şi reprezentanţilor diferitelor profesii, care asigura servicii umanitare, promoveaza standarde etice inalte în toate domeniile de activitate şi stabileşte relaţii de bună înţelegere. Membrii Clubului Rotary Alba Iulia isi unesc fortele pentru a promova si derula diferite proiecte in plan social, pentru intreaga comunitatea, nu doar la nivelul Municipiului Alba Iulia ci pe intreg teritoriul judetului Alba.

[nggallery id=476]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea