// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO, România – Olanda 0-3 (0-0), în ultimul amical al anului! Umilință pentru „tricolori”, Stanciu și Gicu Grozav – doar după pauză

Ultimul amical a anului pentru România a însemnat o înfrângere rușinoasă, un coșmar pe „Arena Națională”, cu Olanda, 0-3 (0-0), prima pentru Cosmin Contra pe banca „tricolorilor”, joc în care ex-uniriștii Nicolae Stanciu și Gheorghe Grozav au intrat abia după pauză.

Dick Advocaat se desparte de Olanda cu o victorie, iar România a fost umilită într-un joc în care trebuia să arate că poate, dar a fost făcută KO în actul secund!!!

„Guriță” a schimbat masiv primul unsprezece, comparativ cu disputa de la Cluj, cu Turcia lui Lucescu, a experimentat, doar Chiricheș (aniversare amară pentru capitan) și Budescu mai „supraviețuind”. Umbra „Portocalei mecanice” s-a jucat însă cu o primă reprezentativă ce și-a etalat toate problemele. O dispută de verificare între naționale ce privesc Mondialul de anul viitor la TV, la fel ca și Italia (ce companie selectă avem!), un meci în care România a fost departe de precedenta reprezentație în care a strălucit Gicu Grozav.

Pantilimon a salvat cât a putut în primul mitan, însă golurile lui Depay 48, Babel 56, după faze lucrate de Berghuis în flancul stâng, au parafat o desprindere firească. Reușitele vizitatorilor au declanșat furia spectatorilor, ce au reluat pentru câteva momente clasicul război fonic cu FRF. Gicu și Alibec au încercat să dreagă busuiocul, dar scorul rușinos a fost parafat de De Jong (81)

S-a pus punct unui an chinuit și încărcat de amărăciune pentru echipa națională, uitasem repede de Daum, dar ne-am trezit puși la punct tocmai când credeam că trăim un nou început!

Fanii au arătat însă că iubesc echipa națională, că speră, la final când, în ciuda scorului de neprezentare, i-au chemat pe „tricolori” pentru un salut prelung!

România: Pantilimon – Hanca (62, Torje), Chiricheş, Moţi, Cr. Ganea – Bicfalvi (66, Alibec), Hoban (74, Pintilii) – Fl. Tănase (62, Gh. Grozav), Budescu (Stanciu 46), Chipciu – Ţucudean (Andone 46); rezerve: Niţă, Lobonţ, Bancu, Toşca, Keşeru, Grigore, Băluţă, Deac, Alibec.

Foto: Lucian DANCIU

 

 

 

Dan HENEGAR