Rămâi conectat

Sport

FOTO, România – Olanda 0-3 (0-0), în ultimul amical al anului! Umilință pentru „tricolori”, Stanciu și Gicu Grozav – doar după pauză

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ultimul amical a anului pentru România a însemnat o înfrângere rușinoasă, un coșmar pe „Arena Națională”, cu Olanda, 0-3 (0-0), prima pentru Cosmin Contra pe banca „tricolorilor”, joc în care ex-uniriștii Nicolae Stanciu și Gheorghe Grozav au intrat abia după pauză.

Dick Advocaat se desparte de Olanda cu o victorie, iar România a fost umilită într-un joc în care trebuia să arate că poate, dar a fost făcută KO în actul secund!!!

„Guriță” a schimbat masiv primul unsprezece, comparativ cu disputa de la Cluj, cu Turcia lui Lucescu, a experimentat, doar Chiricheș (aniversare amară pentru capitan) și Budescu mai „supraviețuind”. Umbra „Portocalei mecanice” s-a jucat însă cu o primă reprezentativă ce și-a etalat toate problemele. O dispută de verificare între naționale ce privesc Mondialul de anul viitor la TV, la fel ca și Italia (ce companie selectă avem!), un meci în care România a fost departe de precedenta reprezentație în care a strălucit Gicu Grozav.

Pantilimon a salvat cât a putut în primul mitan, însă golurile lui Depay 48, Babel 56, după faze lucrate de Berghuis în flancul stâng, au parafat o desprindere firească. Reușitele vizitatorilor au declanșat furia spectatorilor, ce au reluat pentru câteva momente clasicul război fonic cu FRF. Gicu și Alibec au încercat să dreagă busuiocul, dar scorul rușinos a fost parafat de De Jong (81)

S-a pus punct unui an chinuit și încărcat de amărăciune pentru echipa națională, uitasem repede de Daum, dar ne-am trezit puși la punct tocmai când credeam că trăim un nou început!

Fanii au arătat însă că iubesc echipa națională, că speră, la final când, în ciuda scorului de neprezentare, i-au chemat pe „tricolori” pentru un salut prelung!

România: Pantilimon – Hanca (62, Torje), Chiricheş, Moţi, Cr. Ganea – Bicfalvi (66, Alibec), Hoban (74, Pintilii) – Fl. Tănase (62, Gh. Grozav), Budescu (Stanciu 46), Chipciu – Ţucudean (Andone 46); rezerve: Niţă, Lobonţ, Bancu, Toşca, Keşeru, Grigore, Băluţă, Deac, Alibec.

Foto: Lucian DANCIU

[nggallery id=4857]

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea