Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: „Renunţă. Improvizaţiile sunt catastrofale” – acţiune de informare preventivă desfăşurată la Şcoala Gimnazială „Toma Cocişiu” din Blaj

Alexandra Mates

Publicat

în

R.I.S.C. la Şcoala Gimnaziala Toma Cocişiu din Blaj03Luni, 27 mai 2013, la Şcoala Gimnazială „Toma Cocişiu” din Blaj a avut loc o acţiune de informare preventivă, organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului ARISClba, în parteneriat cu EON România.
    
Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul Campaniei naţionale de informare şi educaţie preventivă cu tema R.I.S.C. – „Renunţă. Improvizaţiile sunt catastrofale”, lansată de I.G.S.U. şi E.ON România. În cadrul acţiunii s-a desfăşurat un exerciţiu de evacuare în caz de incendiu cu întreaga şcoală. Au participat 611 elevi şi 31 de cadre didactice. La sunetul de trei ori al clopoţelului, semnalul de urgenţă, toţi elevii şi cadrele didactice au ieşit din clădire în două minute şi zece secunde, un timp foarte bun.

R.I.S.C. la Şcoala Gimnaziala Toma Cocişiu din Blaj04Scopul acţiunii a fost informarea şi educarea preventivă a elevilor pentru formarea unui comportament adecvat în cazul producerii unui incendiu şi a modului de utilizare corectă a instalaţiilor de gaze naturale, precum şi a modului de apelare a numărului unic de urgenţă 112.

Reprezentantul ISU Alba, Mr. Rogobete Rodica a prezentat Campania naţională de informare şi educaţie preventivă cu tema R.I.S.C. – „Renunţă. Improvizaţiile sunt catastrofale” iar Ovidiu Spătăcian, reprezentantul EON România a susţinut lecţia despre energie „Siguranţa mea şi a celor din jur”. Primul ajutor acordat în cazul intoxicaţiei cu monoxid de carbon a fost prezentat de un paramedic de la SMURD Blaj iar Garda de Pompieri Blaj a prezentat maşina, echipamentul şi utilităţile ei.

Totodată, au fost prezentate materiale educativ-preventive: Incendiu de natură electrică. Evacuarea în caz de incendiu; Dinamica producerii unui incendiu – film; Cauze ale producerii incendiilor în locuinţe – Prezentare PowerPoint.

De asemenea, a avut loc o expunere practică a modului de acordare a prim-ajutorului în caz de intoxicaţie cu monoxid de carbon. În cadrul acţiunii au fost distribuite  pliante, flyere, pliante campanie R.I.S.C.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

DEFINITIVAT 2024, în Alba: 138 de candidați susțin miercuri, 24 iulie, proba scrisă a examenului. Primele rezultate, afișate pe 30 iulie

Ziarul Unirea

Publicat

în

DEFINITIVAT 2024, în Alba: 138 de candidați susțin miercuri, 24 iulie, proba scrisă a examenului. Primele rezultate, afișate pe 30 iulie Proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2024, se va desfășura miercuri, 24 iulie, începând cu ora 9:00, în centrul de examen Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia. Proba se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea