Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Rectorul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz, a reprezentat învățământul superior din județul nostru la un congres internațional din Cuba: 3 acorduri de colaborare cu universități din țara insulară

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Rectorul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz, a reprezentat învățământul superior din județul nostru la un congres internațional din Cuba: 3 acorduri de colaborare cu universități din țara insulară

Rectorul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz, a participat în în perioada 7-11 februarie 2022 la Congresul Internațional al Educației Universitare, desfășurat în Cuba, din partea instituției de învățământ superior din orașul nostru.

Evenimentul s-a bucurat de prezența Președintelui cubanez, domnul Miguel Diaz-Canel, a Ministrului Educației dar și a altor oficiali cubanezi.  Congresul, aflat la cea de-a 13-a ediție, reunește lideri și experți în învățământul superior din întreaga lume, profesori si studenti, și este conceput ca un spatiu al dialogului, oferind tuturor participanților prilejul unor dezbateri constructive deschise. Nu doar componenta academică este vizată, cât și dezvoltarea legăturilor la nivel global între membrii participanți.

În cadrul congresului, au fost semnate 12 acorduri de colaborare între 7 Universități din România și 6 Universități din Cuba.

Ambasadorul României în Cuba, Theodora Magdalena Mircea, însoțită de rectorii universităților din București – Univ. de științe agricole și medicină veterinară și Univ. națională de artă teatrală și cinematografie „I.L.Caragiale”; Brașov – Univ. Transilvania; Târgul Mureș – Universitatea de medicină, farmacie, știință și tehnologie „George Emil Palade”; Arad – Univ. „Aurel Vlaicu”; Albă Iulia – Univ. „1 Decembrie 1918”; Suceava – Univ. „Ștefan cel Mare”, a avut o întâlnire cu ministrul Învățământului superior din Cuba, Jose Romon Sabirido Loidi. Discuțiile au evidențiat stadiul excelent al relației bilaterale în acest sector, precum și deschiderea pentru identificarea unor noi metode de cooperare.

Prezenți la Congresul Universidades 2022, rectorii români au semnat 12 acorduri de colaborare cu Univ. Havana, Universitatea Centrală „Marta Abreu” de Las Villas, Universitatea Agrară „Fructouso Rodriguez Perez, Universitatea Matanza, Universitatea de Artă din Havana și Universitatea tehnologică „Jose Antonio Echevenia”.

Cu această ocazie, a fost adresată rectorilor cubanezi invitația de a vizita România, pentru un schimb de bune practici.

„Am semnat, în numele Universității ,,1 Decembrie 1918”, 3 acorduri de colaborare cu Universități din Cuba, respectiv Universitatea Havana, Universitatea Matanza și Universitatea Centrală „Marta Abreu” de Las Villas. Parteneriatele interuniversitare încheiate urmăresc cu prioritate identificarea și realizarea de activități și proiecte bilaterale care să asigure continuitatea procesului formativ pentru studenți și profesori.

Discuțiile avute cu reprezentanții universităților menționate, în prezența Ambasadorului României în Cuba, doamna Theodora-Magdalena Mircea și a Ministrului Invățământului superior din Cuba, domnul Jose Romon Sabirido Loidi, au punctat necesitatea creării a cât mai multor punți de colaborare între studenți, cadre didactice și specialiști din diverse domenii de activitate care să faciliteze schimbul de cunoștinte, experiențe și bune practici.”, a adăugat rectorul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

11-12 mai 2024: Un an de la inaugurarea complexului balnear Băile Sărate, sărbătorit la Ocna Mureș. Spectacole, concursuri cu premii, concerte și activități pentru copii

Ziarul Unirea

Publicat

în

11-12 mai 2024: Un an de la inaugurarea complexului balnear Băile Sărate, sărbătorit la Ocna Mureș. Spectacole, concursuri cu premii, concerte și activități pentru copii În perioada 11-12 mai 2024, complexul balnear Băile Sărate Ocna Mureș, aniversează un an de la inaugurare printr-o serie de evenimente și spectacole, dedicate sportivilor, copiilor și tuturor celor care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea