Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Recitaluri Luminița Anghel, Nico și Vlad Mirița în Cetatea Alba Carolina, în ultima seară a Sărbătorii Muzicii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 1500 de persoane au participat duminică seară, în Cetatea Alba Carolina, la concertele susținute de Luminița Anghel, Nico și Vlad Mirița cu acompaniamentul Big Band-ului Radiodifuziunii Române în ultima seară a Sărbătorii Muzicii de la Alba Iulia.

Luminita Anghel si Nico Alba Iulia (12)

BIG BAND-UL RADIO, ansamblul fondat în 1949, are la activ un număr considerabil de concerte, colaborări în emisiuni de televiziune şi participări la festivaluri (Cerbul de aur, Mamaia etc.), fiind dirijat de-a lungul timpului de mari artişti ca Sile Dinicu, Cornel Popescu, Ion Cristinoiu şi Ionel Tudor. Format din instrumentişti de mare valoare, Big Band-ul Radio a creat o adevărată şcoală de interpretare, de improvizaţie şi orchestraţie.

Ritmuri de jazz şi câteva dintre cele mai cunoscute hit-uri ale genului îi vor încânta pe iubitorii de muzică, în interpretarea Big Band-ului Radio şi cu participarea solistică a artiştilor ansamblului. Întregul eveniment se derulează sub bagheta dirijorului Big Band-ului Radio: IONEL TUDOR, compozitor şi orchestrator extrem de apreciat şi de premiat. Una dintre marile sale realizări este clasarea pe locul 8-9 ca reprezentant al României la Concursul Eurovision 2002 (melodia „Tell Me Why” – Monica Anghel şi Marcel Pavel).

Sărbătoarea Muzicii este un reper mondial, organizat în România exclusiv la Alba Iulia, în Cealaltă Capitală. Un eveniment marca Primăria Alba Iulia.

YouTube video

[nggallery id=680]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea