Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Recitaluri de muzică folk, cântece de munte şi proiecţii de filme, în cea de-a doua zi a Festivalului de Film Etnografic de la Zlatna

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Festivalul de Film Etnografic Zlatna7În prima parte a celei de-a doua zi a Festivalului Internaţional de Film Etnografic (FIFE) Zlatna, publicul prezent a putut asista la recitalurile artistice susţinute de către artiştii locali Felicia Balasan şi Ionel Bratian şi la un minunat concert al cunoscutului intepret de muzică folk Ţică Lumânare – component al grupului Karma.

Ţică Lumânare este unul dintre cântăreţii care au însufleţit pe vremuri spectacolele Cenaclului Flacără şi este unul dintre cei care l-au purtat pe ultimul drum pe marele poet Adrian Păunescu.

În cea de-a doua parte, a avut loc spectacolul „Etno-Flacăra”, ce a cuprins cântece din perioada Cenaclului Flacăra, melodii patriotice, precum şi cântece de munte, care au fost cântate împreună cu publicul entuziast.

Proiecţiile de filme au început în jurul orei 22.00, cu filmul de prezentare a cărţii „Legendele dacilor-Personaje”, o carte de ilustraţii şi benzi desenate semnată de Mihai I. Grajdeanu, urmat de filmele din afara competiţiei „Ignat în Maramureşul Istoric” – film în regia lui Gabriel Boholt – şi filmul artistic „La Porţile Pământului”, în regia maestrului Geo Saizescu.

Vă prezentăm programul zilei de duminică:

Duminică, 16 iunie 2013

20.30 -21.00 Prezentatorul anunţă începerea festivităţii de premiere
21.00 -22.00 Decernarea premiilor filmelor câştigătoare şi vizionarea acestora
22.00 -22.30 Primarul şi invitaţii FIFE Zlatna ţin scurte alocuţiuni la încheierea festivalului
22.30  -23.00 Spectacol folcloric
23.00 – Masa festivă

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea