Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Războaiele daco-romane au continuat în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia. Toată lumea a tăcut la strigătul împăratului!

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Piaţa Cetăţii din Alba Iulia a fost onorată de un nou spectacol al Gărzii Romane de la Apulum şi al voluntarilor viitoarei trupe de daci. Dacă săptămâna trecută a fost pus în scenă, în faţa Porţii a IV-a, începutul războaielor daco-romane, albaiulienii şi turişti au putut vedea în această seară continuarea lor, care a fost plină de spectacol şi amuzament.

Chiar în Piaţa Cetăţii acolo unde se află expuse în această perioadă numeroase obiecte meşteşugăreşti ale negustorilor din întreaga ţară, Garda Romană de la Apulum şi-a prezentat trupa într-un fel care a stârnit în nenumărate rânduri amuzamentul publicului. La început a fost reeditat sfârşitul luptei de săptămâna trecută atunci când dacii au învins. Războaiele din această seară au continuat, iar Garda Romană a oferit încă o lecţie de istorie. De această dată a fost una mai dură, în care au un roman a fost luat ostatic şi câţiva daci au pierit în confruntare. Implicarea copiilor în spectacol a fost cireaşa de pe tort, iar publicul a gustat fiecare glumă şi element de noutate. Împăratul Domițian a oferit momentul serii când a fluierat şi strigat la câţiva oameni dinspre Sala Unirii care încercau şi ei să-şi facă demonstraţiile în faţa unui public mai puţin numeros. „Şşştttt, tăceţi băi că acum vorbeşte împăratul!”

Săptămâna viitoare, vineri, demonstraţiile din Cetatea Marii Uniri vor continua cu lupta dintre Traian şi Decebal. Aceasta fiind ultima reprezentaţie din zilele de vară.

Reamintim că evenimentul este oferit de Societatea de Transport Public Alba Iulia cu sprijinul Primăriei Municipiului Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia şi Asociaţiei Culturale Apulum Reenactment.

[nggallery id=112]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea