Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Proiectul ”SCUT”, la final! Festivitatea de premiere a avut loc pe scena Alba Fest

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Proiectul ”SCUT”, la final! Festivitatea de premiere a avut loc pe scena Alba Fest

Azi, 25 iunie 2023, pe scena Alba Fest, amplasată în Piața Cetății din Alba Iulia, a avut loc ultima activitate desfășurată în cadrul Proiectului SCUT-Siguranța Copiilor ne Unește pe Toți, dedicat siguranței elevilor de gimnaziu din municipiul Alba Iulia.

Proiectul intitulat, în mod sugestiv, s-a derulat, în perioada martie – iunie 2023, de către Inspectoratul de Poliție Județean Alba împreună cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia.

La acesta au luat parte echipe formate din câte 7 elevi și tot atâția părinți din toate unitățile de învățământ gimnazial din municipiul Alba Iulia, care au fost sprijiniți de profesori coordonatori și care, pe parcursul celor 4 luni au parcurs o serie de competiții ce au avut ca obiectiv final creșterea nivelului de pregătire în vederea adoptării unui comportament bazat pe respectarea regulilor, reducerea riscului de victimizare și optimizarea comunicării între școală, autorități și familie, în folosul siguranței tinerilor.

Festivitatea de premiere s-a bucurat de prezența domnului primar al municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa precum și de un public numeros și entuziast, care i-a răsplătit pe participanți cu aplauze binemeritate.

Premiul I a fost câștigat de echipa Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu, coordonată de doamna profesoară Simona Pleșa, pe locul II s-a clasat echipa Scolii Gimnaziale Micești, coordonată de doamna profesoară Daniela Mateica, iar pe locul III s-a situat echipa Colegiului Tehnic Apulum, coordonată de doamna Andreia Mihalca.

Toți copiii prezenți la festivitate au fost recompensați cu premii consistente, care au fost puse la dispoziție de către administrația publică locală, iar câștigătorii primelor 3 locuri au primit și câte o bicicletă.

Organizatorii adresează felicitări tuturor participanților, elevi, părinți și profesori și își propun ca acest tip de proiect să fie repetat, pentru ca un număr cât mai mare de adolescenți să își însușească lecțiile siguranței și să înțeleagă că alături de părinții și profesorii lor pot găsi soluțiile corecte la orice provocare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

O firmă din Târgu Jiu va păzi Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

O firmă din Târgu Jiu va păzi Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia O firmă de specialitate cu sediul în Târgu Jiu a câștigat licitația organizată de Biblioteca Națională a României pentru paza Bibliotecii Batthyaneum din Alba Iulia. Valoarea de atribuire a acordului cadru este de 852.055 lei pentru o perioadă de patru ani, în timp […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea