// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO. Primul strat de asfalt pe Pâclișa – Vurpăr, drum care va descongestiona traficul dintre Alba Iulia și Sebeș

Primul strat de asfalt pe DJ 107 A, Pâclișa – Vurpăr, a fost turnat, marți, a scris, pe pagina sa de Facebook, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan. Acest drum reprezintă o variantă o a DN 1, între Alba Iulia și Sebeș, urmând să descongestioneze traficul pe acest drum.

”Azi…primul strat de asfalt…pe Pâclișa – Vurpăr!!!”, a scris Marius Hațegan, care a postat mai multe fotografii.

În luna mai, Consiliul Județean Alba a dat ordinul de începere a lucrărilor pe un drum județean de o importanță deosebită, care va fi reabilitat în această toamnă. Este vorba despre DJ 107 A, ce va fi modernizat pe porțiunea Vurpăr – Pâclișa. Astfel, lucrările pot fi demarate, iar cei patru kilometri vor fi asfaltați, cel mai probabil, în această toamnă.

Lucrările la drumul județean 107 A, de la ieșire din Pâclișa până la intrare în Vurpăr, sunt executate cu 3.052.444,11 lei, fără TVA, de către Asocierea Newamport Asfalt SRL – Wasphalt PLT Londra Sucursala Cluj-Napoca.

Odată modernizat tronsonul de 4 km amintit, DJ 107 A va putea fi folosit ca o rută alternativă la DN1, care este foarte aglomerat pe porțiunea Alba Iulia – Sebeș, dar, în același timp, dacă s-ar pune problema unor lucrări de reparații la podul peste râul Mureș la ieșirea din Alba Iulia (cum a mai fost cazul), traficul ar putea fi deviat pe aici. Nu în ultimul rând, ruta Vințu de Jos – Vurpăr – Alba Iulia ar putea fi folosită când traficul este blocat la Sebeș.

Deși actualmente porțiunea dintre Pîclișa și Vurpăr se află în stare medie de utilizare, drumul este ocolit de șoferi, fiind practicat în special de mașinile de mare tonaj.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Un răspuns la FOTO. Primul strat de asfalt pe Pâclișa – Vurpăr, drum care va descongestiona traficul dintre Alba Iulia și Sebeș

  1. ducu 11.09.2018 la 16:19

    FARA DORDURI, NESTABILIZAT , TURNAT PE PAMINT NU TINE DUPA O IARNA ZBOARA TOT