Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO. Prima intervenție a edililor din Cugir pentru eliminarea efectelor cauzate de căderile de zăpadă. Administrația dispune de utilaje și materiale antiderapante suficiente

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Cugir s-a mobilizat încă de miercuri, începând cu ora 14.00 și în cursul nopții, să intervină pentru decongestionarea drumurilor și a străzilor, de zăpada căzută de-a lungul zilei.

Potrivit șefului birou ADP Cugir, Ioan Simu, s-a  acționat cu utilajele din dotare (două autoutilitare de tip unimog dotate cu răspânditor de material antiderapant, un buldoexcavator cu lamă) pentru înlăturarea zăpezii, de pe străzile principale și drumul județean Vinerea – Șibot.

În cursul acestei dimineți s-a intervenit cu un fasonator mecanic la tăierea și eliminarea unui arbore care a căzut pe o linie medie de alimentare cu energie electric situate pe str. Râul Mic. Tot în cursul acestei dimineți s-a acționat cu material antiderapant (sare) pe drumul Cugir – Șibot și pe unele străzi, acolo unde s-a depus  polei, pentru evitarea derapărilor. În ceea ce privește situația satelor de munte arondate Cugirului, nu s-au înregistrat dificultăți, cu excepția căderilor unor arbori pentru care se va intervene în cursul acestei zile.

Am aflat că  în depozitul serviciului ADP sunt stocate 80 t de sare, iar cantitatea de nisip rămasă de anul trecut a fost suplimentată până la 80 metri cubi, suficient material antiderapant pentru a asigura un trafic fluent pe timpul iernii.

,,N-am folosit încă echipele de intervenție din cadrul ADP, dar suntem pregătiți ca pe tot parcursul sezonului rece, trei echipe să asigure permanenţa, astfel încât să se poată acţiona rapid la nevoie. Se va interveni atât pe străzile principale, cât și pe cele secundare, cu precizarea că pe arterele înguste sau cu înclinație mare, lucrările de dezăpezire și cele de împrăștirere a materialului antiderapant să se facă manual. Adresăm rugămintea propriatarilor de vehicule să nu parcheze autovehicule în zonele ce pot afecta accesul utilajelor pentru a nu împiedeca desfășurarea în bune condiții a activităților de decongestionare a străzilor. Totodată, primăria le ramintește proprietarilor de clădiri sau spaţii comerciale că au obligaţia de a înlătura zăpada depusă pe trotuarele din faţa imobilelor pe care le deţin”, ne-a declarat viceprimarul orașului, ing. Călin Furdui. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Unirea: Viziune și dedicare – Elena Ianc la Primăria Unirea

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Unirea: Viziune și dedicare – Elena Ianc la Primăria Unirea USR Unirea începe un nou capitol. Este un moment crucial pentru comuna noastră, un timp în care fiecare pas pe care îl facem este o schimbare pentru viitorul nostru și al copiilor noștri. În acest spirit, filiala locală USR Unirea, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea