Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO | Prețul carburanților s-a majorat de la 1 ianuarie 2024: Cât a ajuns să coste benzina și motorina în Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO | Prețul carburanților s-a majorat de la 1 ianuarie 2024: Cât a ajuns să coste benzina și motorina în Alba Iulia

Începând cu data de 1 ianuarie, prețul benzinei și al motorinei au crecut, însă o creștere și mai mare urmează peste șase luni.

În Municipiul Alba Iulia, prețul motorinei se situează între 7,18 și 7,29 lei/ litru, iar cel al benzinei este între 6,72 și 6,83 lei/litru.

Accize mai mari pentru carburanți sunt prevăzute în ordonanța trenuleț, așa că vom plăti mai mult pentru fiecare plin. În plus, o nouă tranșă de scumpiri ne așteaptă și de la 1 iulie 2024.

De la 1 ianuarie, prețul unui litru de benzină va crește cu 29 de bani, în timp ce prețul unui litru de motorină va crește cu 26 de bani. Astfel, un plin de 50 de litri de benzină se va scumpi cu aproape 15 lei, în timp ce un plin de motorină se va scumpi cu aproximativ 13 lei.

Luni, 1 ianuarie, prețul pentru un litru de benzină a crescut deja cu 29 de bani, în timp ce prețul unui litru de motorină a crescut cu 26 de bani.

Citește și: Prețul carburanților, MAJORAT de la 1 ianuarie 2024: Acciza se va scumpi cu 13,7%

Aceste scumpiri reprezintă doar efectul direct al creșterii accizelor la carburanți.

Totodată, de la 1 iulie va urma o altă creștere a prețului carburanților. Benzina se va scumpi cu 43 de bani pe litru, în timp ce motorina se va scumpi cu 39 de bani pe litru.

Aceste scumpiri vor crește prețul unui plin de benzină cu peste 21 de lei, iar pe cel al unui plin de motorină cu aproape 20 de lei.

La 1 iulie 2024, după creșterile cumulate ale accizelor la carburanți, șoferii vor plăti pentru un litru de benzină cu 72 de bani mai mult, în timp ce pentru un litru de motorină scumpirea va fi de 65 de bani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Cum arată malul Ampoiului, după petrecerea de Anul Nou a srilankezilor, la Alba Iulia: ”Totul e lună bec, mai frumos ca înainte”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum arată malul Ampoiului, după petrecerea de Anul Nou a srilankezilor, de la Alba Iulia: ”Totul e lună bec, mai frumos ca înainte” Sâmbătă, 27 aprilie 2024, malul râului Ampoi a fost locul de desfășurare a petrecerii de Anul Nou, organizată de comunitatea srilankezilor din România. Sute de persoane au petrecut la Alba Iulia, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea