FOTO: Preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a primit medalia „Dimitrie Cantemir” din partea Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova

Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, a primit duminică medalia „Dimitrie Cantemir” a Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova. Distincţia i-a fost înmânată de preşedintele ASM, excelenţa sa, domnul academician Gheorghe Duca, în cadrul unei ceremonii organizate în localitatea Truseni, de lângă Chişinău, unde au fost dezvelite busturile scriitorilor Adrian Păunescu, Grigore Vieru şi Mihai Eminescu.

Președintele Consiliului Județean Alba a primit această medalie pentru „aportul pentru dezvoltarea culturii, științei și cooperării dintre Republica Moldova și România”,  iar decernarea s-a făcut în cadrul manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Limbii Române.

ELIT

Sărbătoarea din acest an este una specială pentru că marchează 20 de ani de când limba română a fost declarată limbă de stat a Republicii Moldova și 25 de ani de când Republica Moldova a revenit la grafia latină.

În cursul acestei dimineți,  Ion Dumitrel a participat și la sesiunea omagială a Academiei de Științe a Republicii Moldova.

ADEZIUNE PLUS ALBA

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Te-ar putea interesa și:

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă: PNL Alba nu negociază funcții. Posturile din deconcentrate trebuie ocupate prin concurs

După cum am afirmat încă din timpul campaniei electorale, PNL Alba nu negociază funcţii, ci susţine ocuparea, pe baza principiului… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

9 Comentarii

Ghita 31 august 2014 at 20:38

Vad ca „juvetele”, se orienteaza catre Moscova, ca si Dimitrie Cantemir!

andreea 1 septembrie 2014 at 13:28

1. “aportul pentru dezvoltarea culturii, științei și cooperării dintre Republica Moldova și România” – ce inseamna, concret?
2. Cele trei busturi – cine e autorul si cine le-a finantat?

Ion 1 septembrie 2014 at 13:29

1. “aportul pentru dezvoltarea culturii, științei și cooperării dintre Republica Moldova și România” – ce inseamna, concret?
2. Cele trei busturi – cine e autorul si cine le-a finantat?

Horea 1 septembrie 2014 at 20:32

andreea = Ion (acelasi comentariu!!!)

Rusine!

Ion 2 septembrie 2014 at 13:30

Rusine? De ce? Am incercat prima postare si dupa ce am asteptat un timp moderarea am primit raspunsul: nicio postare! Desigur ca am mai incercat o varianta, gandindu-ma ca ori nu i-a placut moderatorului textul, ori numele. In cele din urma au aparut ambele postari. Putea sa mai fie si o a treia, caci tot o intrebare retorica ar fi ramas!

Horea 3 septembrie 2014 at 16:51

@Ion

De ce?
Pentru a ne pastra, macar noi cei de pe forum, verticalitatea.

ilie 1 septembrie 2014 at 14:46

Din pacate adevarata diploma de „incompetenta & coruptie ” intarzie sa apara

elector 2 septembrie 2014 at 15:26

E minunat, domnule Dumitrel, ca te preocupa cultura si stiinta. Ti-as recomanda sa vezi un pic si de sanatate. In special de sectia UPU de la Spitalul Judetean si in primul rand de personalul de acolo.

stef 2 septembrie 2014 at 17:21

In afara de PSD,PDL,PNL,indiferent ce partid s-au candidat ai vota,tot acesti nemernici vor castiga.Acesti derbedei care guverneaza de 25 de ani,au toata puterea prin:justitie,politie,securitate,toate sunt ale lor.
Exemplu:Daca 90% din electorat votam la presedintie pe Eminescu,prin structurile sus mentionate tot unul din partidele mafiote vor castiga.Suntem un popor distrus.

Comentariile sunt oprite