Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit “Primii Pași” Aiud, implicați în activități practice de protejare a mediului și de reciclare

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit “Primii Pași” Aiud, implicați în activități practice de protejare a mediului și de reciclare

În perioada 12-15 mai 2022 a avut loc mobilitatea cadrelor didactice din din Satu-Mare, Debrecen și Gyomaendröd ( Ungaria) la Grădinița cu Program Prelungit “Primii Pași” din Aiud, în cadrul proiectului Erasmus Plus IUBEȘTE. CUNOAȘTE. PROTEJEAZĂ.

Tema activităților derulate în grădiniță a fost Deșeul-o comoară. Selectează! Reutilizează!

În cadrul acestei teme, cadrele didactice, împreună cu preșcolarii au desfășurat activități prin care au selectat și reutilizat deșeurile, urmărindu-se astfel cultivarea interesului copiilor pentru protejarea mediului. Pentru a-i determina pe copii să devină responsabili față de mediu, aceștia au fost implicați în activități practice de protejare a mediului și de reciclare.

Micuții au confecționat, folosind materiale reciclabile, diverse lucrări și machete, au plantat la grădiniță sau impreună cu părinții, flori în cizmulițe pe care nu le mai foloseau, observând astfel că multe obiecte se pot reutiliza. În realizarea lucrărilor, copiii au folosit PET-uri, cutii de pantofi, pahare de plastic, capace, pungi, hârtie, ziare, ambalaje de la sucuri, carton, reviste, becuri, cutii de lapte sau iaurt, etc. Părinții preșcolarilor au fost foarte receptivi implicându-se în realizarea proiectului.

Fiecare grupă a contribuit, cu ajutorul părinților, la reamenajarea spațiului exterior, prin construirea unor elemente de joacă pentru copii.

S-au realizat căsuțe, bucătării din paleți reciclați, colțuri cu flori sau plante diverse, folosind PET-uri și paleți, tăblițe pentru scris, centre de pictură, pisicuțe din lemn, pentru joacă, etc.

Proiectul tematic s-a încheiat cu o paradă ECO, în cadrul căreia toți copiii au prezentat costume realizate din materiale reciclabile și un scurt moment artistic.

În aplauzele invitaților și ale părinților, micuții au defilat pe covorul roșu, reușind să aducă încântare și veselie pe chipul tuturor celor prezenți.

Alături de cadrele didactice din Satu Mare și Ungaria, au fost invitați reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Alba, reprezentanți ai Primăriei Municipiului Aiud și ai Bibliotecii Municipale Liviu Rebreanu Aiud .

Evenimentul a fost încheiat de un moment muzical deosebit susținut de Soprana Maria Oltean.

Conducerea grădiniței alături de cadrele didactice mulțumește tuturor pentru participare și implicare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea