Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO: Peste 400 de credincioşi din Cugir au participat la slujba de Florii de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Slujba de Florii la Cugir001Peste 400 de credincioşi s-au adunat duminică dimineaţa la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Cugir pentru a lua parte la slujba de Florii.  În duminica a şasea din Postul Paştelui, cunoscută în popor şi ca duminica Floriilor, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte intrarea triumfală a lui Iisus Hristos în Ierusalim, Floriile deschizând săptămâna cea mai importantă pentru pregătirile de Paşti aşa-numită Săptămâna Mare, care încheie cele 40 de zile de post.

Slujba de Florii la Cugir004Potrivit tradiţiei creştine, în această zi de mare sărbătoare, creştinii au luat parte la Sfânta Liturghie oficiată de părintele paroh Mircea Giurgea, au împodobit cu ramuri de salcie icoanele, pentru a întâmpina Intrarea Mântuitorului în Ierusalim. Se zice că aceste ramuri sfinţite trebuie păstrate tot anul, pentru că ajută la tămăduirea bolilor.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

 În acest an, Floriile, ca şi Paştele, sunt sărbătorite în aceeaşi zi de ortodocşi şi de catolici.

Duminica Floriilor este şi prilejul de ai sărbători  pe cei care poartă nume de flori. Potrivit statisticilor, aproape 1.500.000 de români şi-au sărbătorit duminică onomastica cu ocazia acestei sărbători. (C.P.)

[nggallery id=1482]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea