Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Peste 400 de credincioşi cugireni au luat astăzi Agheasma de la Biserica ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Biserica Adormirea Maicii Domnului Cugir03Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Cugir a devenit neîncăpătoare pentru cei peste 400 de credincioşi ortodocşi veniţi de dimineaţă ca să participe la slujba de Bobotează şi să ia Agheasma Mare.

După ce au luat parte la Sfânta Liturghie oficiată în incinta bisericii de către preotul paroh, părintele Mircea Giurgea, numeroşi localnici mulţi dintre ei însoţiţi de copii au asistat în faţa lăcaşului de cult la slujba de sfinţire a apei. Apoi, fiecare creştin a primit botezul, după care şi-au umplut vasele de sticlă sau de plastic cu apă din cei patru recipienţi, (conţinând peste 1500 litri de apă) aşezaţi pe scările din faţa bisericii.

Potrivit tradiţiei ortodoxe, apa sfinţită la Bobotează, aşa numita Agheasmă Mare, se bea în următoarele opt zile, dimineaţa, pe nemâncate, iar apoi se foloseşte doar pentru sfinţirea caselor şi în cazul persoanelor grav bolnave.

Boboteaza sau Botezul Domnului încheie ciclul sărbătorilor de iarnă şi reprezintă în acelaşi timp şi una dintre cele mai importante sărbători de la începutul noului an. (C.P.)

[nggallery id=977]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea