Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO | Peste 14 milioane de euro, investiți în infrastructura învățământului la Cugir: Activitatea școlară, relocată sau comasată în clădirile care pot găzdui activități. Stadiul lucrărilor la începutul anului școlar 2024-2025

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 14 milioane de euro, investiți în infrastructura învățământului la Cugir: Activitatea școlară, relocată sau comasată în clădirile care pot găzdui activități. Stadiul lucrărilor la începutul anului școlar 2024-2025

Peste 14 milioane de euro, investiți în infrastructura învățământului preșcolar, școlar și liceal la Cugir. În cadrul evaluării în teren realizată de edilul Adrian Teban, constructorii au dat asigurări că lucrările la școlile gimnaziale se vor încheia în decurs de o lună.

Potrivit reprezentanților administrației locale de la Cugir, se apropie de final modernizarea Școlilor Gimnaziale „I. Pervain”, unde lucrările sunt realizate în procent de 95%.

La Școala Gimnazială nr. 3 lucrările se apropie de final. Lucrările la corpul de pe strada Doinei sunt realizate în proporție de peste 95% urmând realizarea finisajelor, a curții, lucrările urmând a se finaliza în decursul acestui an. Tot prin acest proiect s-a realizat modernizarea corpurilor de pe Aleea Constructorului și Vinerea.

La Colegiul Tehnic ID Lăzărescu, lucrările din clădirea cu laboratoarele de specialitate și a sălii de sport sunt realizate în proporție de aproximativ 85%, urmând a fi finalizate până la finalul acestui an.

Citește și: FOTO | A fost recepționat cel mai complex proiect implementat până în prezent la Cugir: Peste 15 milioane de euro investiți prin Planul de Mobilitate Urbană Durabilă

La Școala Gimnazială Singidava, localul de pe strada Al. Sahia lucrările sunt finalizate în proporție de peste 99%, iar in perioada următoare va fi convocată comisia de recepție.

În ultimii ani, administrația locală a investit peste 14 milioane de euro în modernizarea și dotarea clădirilor de învățământ. Multe localuri ale instituțiilor de învățământ din Cugir au fost deja modernizate și dotate, însă în anumite situații este necesara relocarea sau comasarea activităților școlare.

Ca urmare a lucrărilor de modernizare care încă mai au loc în unitățile de învățământ din Cugir, activitatea școlară va fi relocată sau comasată în clădirile care pot găzdui aceste activități.

Școala Gimnazială „I. Pervain” va organiza festivitatea de început de an la la ora localul de sus, unde festivitatea va fi comasată cu a celuilalt local la ora 8.30 cu toate clasele.

Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir va da startul anului școlar cu festivități organizate la ora 8:30 pentru ambele cicluri, la localul de pe strada Aleea Constructorului pentru ciclul primar și gimnazial.

Ciclul primar își va desfășura orele de curs la localul de le Aleea Constructorului, iar ciclul Gimnazial la Colegiul Național David Prodan, unde vor învăța pe toată perioada lucrărilor care au loc la localul de pe Doinei.

La Școala Ioan Mihu, festivitatea începe la ora 10, iar orele se vor desfășura momentan la școala de pe strada Principală.

Școala Gimnazială „Singidava” va începe școlar cu festivități organizate începând de la ora 9 la localul de pe Alexandru Sahia doar pentru ciclul primar. Pentru grupele de grădinița, deschiderea este la ora 10 la Grădinița Prichindel.

Elevii Colegiului Național David Prodan sunt așteptați la festivitate la ora 9.00.

La Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu, au loc lucrări în clădirea cu cabinetele de specialitate și la sala de sport, iar cursurile se vor ține exclusiv in clădirea finalizată. Festivitatea de deschidere se va organiza începând cu ora 9.30.

Chiar dacă este un an complicat în contextul proceselor de modernizare, învățământul cugirean a beneficiat de cele mai mari investiții din istoria sa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Sistem de supraveghere video stradal și sistem Wi-Fi în spațiile publice din localitățile Doștat și Boz. Licitația lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Sistem de supraveghere video stradal și sistem Wi-Fi în spațiile publice din localitățile Doștat și Boz. Licitația lansată pe SEAP Administrația comunei Doștat a lansat recent licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede înființarea unui sistem de supraveghere video pentru monitorizarea unor puncte de interes public din localitățile Doștat și Boz. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea