Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Peste 100 de firme din Alba s-au alăturat protestului național al transportatorilor

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

*Aproximativ 300 de autovehicule mari au tranzitat Sebeșul ”în pas” de melc

Transportatorii din Alba s-au alăturat protestului naţional organizat de Confederaţia Naţională Rutieră care a anunțat că începând de astăzi se opresc, pe timp nelimitat, livrările de mărfuri.

Peste 300 de TIR-uri şi camioane s-au adunat luni în Sebeş, oraşul cel mai tranzitat din judeţ şi au circulat cu viteză redusă pe artera principală din oraş. Nemulțumirile transportatorilor vizează majorarea accizei cu 7 eurocenţi la carburanţi, amenzile mari, drumurile proaste, lipsa parcărilor și de noile propuneri de modificare a codului rutier.

Nemulţumirile noastre ale transportatorilor sunt în primul rând faţă de accizele care or să intre pentru motorină, e un preţ foarte mare care vor să-l facă la noi, apoi preţurile sunt mult prea mici la transport pe România. Nu avem parcări, nu avem posibilitatea să ne facem programul iar domnii de la ISCTR şi control în trafic sunt tot timpul pe capul nostru”, a declarat unul dintre șoferi.

În felul acesta sperăm să ne facem și noi văzuți de noua doamnă ministru care, de când s-a instalat în funcţie, nici măcar nu a dorit să se întâlnească cu noi. Suntem singurul sector din transporturi care producem la momentul actual. CFR-ul e subvenţionat, Metrorexul, Taromul, flota nu o mai avem demult. Transportul rutier este singurul care este susţinut 100% de întreprinzătorul privat şi singurul care ţine în spate o armată de incompetenţi din minister şi nu numai. Este foarte greu dacă de la 1 ianuarie mai intră şi 7 cenţi practic ne a omorât, dacă mai intră şi codul rutier, dacă pune licenţă la sprintere, ne-a teminat! Gândiţi-vă ce face o brutărie care duce trei lăzi de pâine. Îi trebuie atestat, coordonator licenţă, plus amenda e 300 de milioane. Întâi trebuie să reglăm legile pentru cei mari şi apoi să vedem dacă putem să reglăm şi la cei mici. Ideea e că dacă nu ne oprim acum voluntar, ne vom opri după 1 ianuarie 2014 involuntar!”, a declarat Dumitru Blaga, președintele Asociației Operatorilor de Transport Rutier “Apulum”.

La protestul organizat în Sebeș au participat peste 100 de firme de transport din întreg județul. După ce au traversat orașul autovehiculele au ”tras pe dreapta” în parcarea de la ieșirea din oraș spre Deva.

[nggallery id=836]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională Citește și: Performanță deosebită pentru un elev de clasa a VI-a din Alba Iulia: Stănilă Răzvan, locul I la Olimpiada Micilor Istorici – Faza Județeană și calificare la națională Bordean […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea