FOTO: Peste 100 de copii de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 din Aiud sărbătoresc cei 100 de ani de la Marea Unire

La 1 decembrie 2018 se aniversează 100 de ani de la realizarea României Mari, un moment marcant pentru poporul român, cu implicații majore în istoria țării. Cei mai mici cetățeni ai țării trebuie să pornească în viață cu fundamente morale puternice, care au la bază dragostea pentru patrie și mândria de a fi român.

În anul Centenarului Marii Uniri, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2 din municipiul Aiud și-a propus să marcheze acest eveniment printr-o suită de activităţi, prin care preşcolarii devin părtași la istoria națională a României, ei fiind purtători ai valorilor și tradițiilor românești.

Manifestările artistice au adus culoare şi implicare în trăirea evenimentului, astfel că preşcolarii dibaci, îndrumaţi de doamnele educatoare au realizat în cadrul unor ateliere de creaţie siluete cu costume populare românești, steaguri tricolore, au imprimat cu acuarele pe tricouri mânuțe tricolore (roșii, galbene şi albastre), au confecţionat inimioare, au pictat baloane în culorile drapelului naţional sau chiar au plantat flori, toate acestea fiind într-un număr sugestiv şi anume… 100.

Activitatea de plantare a florilor s-a desfăşurat în parteneriat cu Liceul Tehnologic Agricol “Alexandru Borza” Ciumbrud.

“Am considerat că şi noi, cei mai mici dintre români ştim să ne exprimăm în felul nostru recunoştinţa, respectul şi preţuirea faţă de eroii neamului şi de aceea am organizat cu mare plăcere aceste activităţi care ne-au dat şansa să demonstrăm încă o dată că suntem vrednici urmaşi ai celor care au înfăptuit Marea Unire în urmă cu un secol”, a transmis d-na director prof. Cornelia Soporan.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...