Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Peste 10.000 de persoane au participat la concertele și activitățile culturale pe Câmpia Libertății din Blaj. Programul evenimentelor de astăzi

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Peste 10.000 de persoane au participat la concertele și activitățile culturale pe Câmpia Libertății din Blaj. Programul evenimentelor de ASTĂZI

În cadrul proiectelor ,,Sărbătoarea Libertății în anul Bicentenarului nașterii lui Avram Iancu” și ,,Alba Etnografică”, la Blaj pe Câmpia Libertății, peste 10.000 de persoane au cântat, dansat, distrat sau gustat vinuri și mâncăruri tradiționale. Evenimentul propune și astăzi la fel de multe activități interesante.

Publicul prezent în număr foarte mare s-a putut bucura de difuzarea producțiilor audiovizuale realizate în Expozițiile Etnografice ale județului Alba, singurul județ din România cu cel puțin o expoziție etnografică în fiecare comună, de concertele extraordinare susținute de Smiley și Carla’s Dreams, cât și de recitalurile prezentate de RAVI și trupa ,,Îngeri și corbi”.

Citește și: Alba Etnografică – unicul județ din România cu cel puțin o expoziție etnografică în fiecare comună. Lansarea și promovarea proiectului, la ”Sărbătorii Libertății de la Blaj”

Nu au lipsit activitățile pentru copii și zona de food court, iar partenerul evenimentului, JIDVEI, a prezentat și oferit publicului prezent vinurile din Țara Vinului – WEINLAND, ținut al cetăților de basm și al bisericilor fortificate săsești. În epoca feudală, podgoriile din inima Transilvaniei erau numite Weinland – Țara Vinului, iar noi ducem mai departe, cu mândrie, tradiția viticultorilor din această zonă, un omagiu adus tuturor acelora care timp de secole au contribuit la îmbogățirea viticulturii și oenologiei de pe aceste meleaguri.
Astăzi, duminică, 19 mai 2024, acțiunile cultural-artistice continuă pe Câmpia Libertății cu difuzarea producțiilor audiovizuale ALBA ETNOGRAFICĂ realizate în Expozițiile Etnografice ale județului Alba, lansarea albumului și arhivei ALBA ETNOGRAFICĂ și, de la ora 18:00, va avea loc un spectacol folcloric extraordinar prezentat de Iuliana Tudor, alături de o parte dintre cele mai importante nume ale folclorului muzical românesc (Veta Biriș, Floarea Calotă, Sava Negrean Brudașcu, Niculina Stoian, Ionuț Fulea, Liliana Laichici) și împreună cu peste 150 păstrători ai tradițiilor și obiceiurilor tradiționale din județul Alba (Tulnicăresele din Avram Iancu, Albac, Gârda de Sus și Câmpeni, Grupul vocal tradițional Biienii din Biia, Grupul tradițional din Crăciunelu de Jos, Grupul vocal tradițional Sâncelenii din Sâncel, Ansamblul folcloric ,,Banul Mihalcea” din Mihalț, Grupul tradițional din Sălciua, Grupul vocal tradițional Izvoarele din Blaj, Alina Pinca, Roxana Reche, Nicolae Plută, Floricica Moga, Dorina Narița, Ina Todoran, Alexandra Băcilă, Adina Popa, Maria Uțiu, Daria Costea, Leontina Farcaș și Grupul vocal tradițional ,,Muguri de Tezaur”).

Citește și: VIDEO FOTO: Sute de copii la Urban Playfield în Alba Iulia. Fotbal, baschet sau turn de escaladă, printre sporturile, oferite pentru distracția celor mici

Acompaniamentul muzical al întregului spectacol folcloric va fi asigurat de Orchestra Ansamblului Folcloric al Județului Alba dirijată cu măiestrie de Alexandru Pal.
Proiectele ,,Sărbătoarea Libertății în Anul Bicentenarului nașterii eroului Avram Iancu” și ,,Alba Etnografică” sunt organizate de Centrul de Cultură ,,Augustin Bena”, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Alba, și Primăria Municipiului Blaj.

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit duminică după-masa pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. Citește și: INCENDIU în Alba Iulia, cu degajare de fum, de la o oală cu mâncare uitată pe foc Detasamentul de pompieri Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea