Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Performanță pentru un elev din cadrul Colegiului Militar din Alba Iulia: S-a calificat la etapa națională a Olimpiadei „Gazeta Matematică”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevul fruntaș Călin Hartzos, clasa a IX-a, s-a calificat la etapa a III-a (națională) a Olimpiadei Naționale „Gazeta Matematică” 2020 – 2021. Călin a obținut premiul II la etapa a II-a a concursului, cu 19 puncte din 24, fiind singurul elev de clasa a IX-a din județul Alba, calificat în etapa următoare a olimpiadei de matematică.

Potrivit organizatorilor, Societatea de Științe Matematice din România, etapa a III-a a olimpiadei se va desfășura cu participarea fizică a elevilor în centre universitare din țară, la mijlocul lunii aprilie, în funcție de evoluția medicală.

Călin este pasionat încă de mic de științele exacte și a obținut în timpul gimnaziului numeroase premii la olimpiadele școlare și concursurile de profil. El spune că pentru a atinge performanța este nevoie de multă muncă, auto-motivație, concentrare şi obiective puternice. „Le mulțumesc doamnelor profesoare pentru că s-au ocupat de pregătirea mea. A fost nevoie de multă muncă încă de la începutul anului școlar, dar această calificare la etapa națională, a făcut ca tot efortul depus, să merite”, a spus elevul fruntaș Călin Hartzos.

Doamna profesoară de matematică Iulia Bogdan-Todică se ocupă împreună cu doamna profesoară de matematică Anamaria Fuia de pregătirea lui Călin și spune despre el că este „un elev autodidact, foarte bine organizat și motivat. Are un mare potențial pe care vom încerca să-l maximizăm pe parcursul liceului”.

Călin a încheiat primul semestru al acestui an școlar cu cea mai mare medie la clasa a IX-a, această performanță clasându-l pe locul III în ierarhia mediilor la nivelul colegiului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea