FOTO: ”Performanță cu epoleți”. Elevi și cadre didactice au promovat Liceul Național Militar din Alba Iulia printr-un exercițiu demonstrativ cu arme, în județul Mureș

Joi, 18 ianuarie, 35 de elevi însoţiţi de cadre militare şi didactice au participat la activitatea de promovare a Colegiului Naţional Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia la Şcoala gimnazială ,,Ioan Vlăduţiu” Luduş şi Şcoala gimnazială ,,Avram Iancu” Târnăveni, în cadrul proiectului ”Performanţă cu epoleţi”.  

”Prezenţa elevilor militari în cele două şcoli din judeţul Mureş, interacţiunea cu aproape 500 de elevi, a fost o experienţă frumoasă, motivaţională şi constructivă. Deşi am întâlnit elevi care sunt înscrişi pentru examenul de admitere în clasa a IX-a, aceştia nu au avut ocazia de a vedea live un exerciţiu demonstrativ cu arme, prezentat de către clasa a XI-a D, sub îndrumarea riguroasă a domnului maior Raul Turic. De asemenea, au fost surprinşi de faptul că, în colegiul militar este loc si timp şi pentru activităţi artistice, în urma susţinerii momentului de folclor, coordonat de către domnul Vian Bradea şi a două melodii interpretate de elevele Oana Venţel şi Cornelia Galben.

Prin acest proiect ne-am propus să prezentăm oferta educaţională a colegiului militar albaiulian într-o altă manieră. Cu toţii avem nevoie de modele, de impulsuri motivaţionale, de argumente constructive. Văzându-i pe elevii în uniformă, încrezători şi entuziaşti, disciplinaţi şi responsabili, mulţi au murmurat, ,,vreau şi eu să fiu ca voi!”

La această primă acţiune, ne-a fost alături domnul locotenent colonel Cristian Cioba, şeful Biroului Informare Recrutare Mureş.

Luni, 22 ianuarie, batem pasul de cadenţă pentru elevii Şcoalii gimnaziale ,,Radu Popa” din Sighişoara şi elevii Şcoalii gimnaziale ,,Constantin Ioan Motaş” Mediaş”, a transmis purtătorul de cuvânt al colegiului, Daniela Filimon.

FOTO: Darius Duriga

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Eu 19.01.2018 at 23:54

Wow.Am facut si eu armata,chiar 2 ani.In afara de cateva trageri pe zi sau noapte,in rest munci agricole,canal si ceva spaima la revolutie.Si cand ma uit la documantare cu LEGIUNEA STRAINA,mi se ridica parul in cap si ma pufneste râsul cand imi amintesc de armata.Mult succes.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...