Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Pepenii roșii românești au apărut pe tarabele din Alba! Câți lei costă kilogramul în piață

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Pepenii roșii românești au apărut pe tarabele din Alba! Câți lei costă kilogramul în piață

În piețele din Alba Iulia și-au făcut deja apariția pepenii. Fie că sunt roșii sau galbeni, sunt un deliciu în zilele calde de vară și la mare căutare în sezonul estival. 

Perioada verii este momentul perfect pentru a consuma legume și fructe proaspete, de sezon, produse în România. Ba chiar, dincolo de prospețimea produselor, și prețul este un factor de care trebuie să ții cont, mai ales că în plină vară, când în orice curte este plantată macăr o roșie, poți cumpăra legume și fructe la prețuri foarte bune.

Dacă în primăvară, în urmă cu numai două luni, un pepene era aproape imposibil de cumpărat (de import, într-adevăr) pentru un buget modest, – acesta ajungând la 80 sau chiar 90 de lei pe bucată, acum, în plină vară, aproape orice român își permite să cumpere măcar un pepene.

Mai mult decât atât, în piețele din Alba Iulia au apărut pepenii românești pe care vânzătorii îi laudă ca fiind cei mai buni, dulci, aromați, cărnoși.

Cât costă un kilogram de pepene românesc în Alba Iulia?

În mijlocul verii, în Piața Cetate un pepene românesc se vinde cu 5 lei kilogramul. Poți găsi de toate mărimile, de la pepeni de 5-6 kilograme, până la uriași ce depășesc 10 kg, de care ai nevoie de ceva forță pentru a-i duce acasă.

Același preț îl găsim și la pepenii vânduți în zona Ampoi 1. Nici pepenii din afară nu lipsesc și se vând cu cel puțin 8 lei pe kg.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură ,,Augustin Bena”, în parteneriat cu Primăria Comunei Șugag și Biserica Ortodoxă Șugag, organizează la Șugag o nouă ediție a obiceiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea