Rămâi conectat

Actualitate

FOTO| „Pedalează pentru sănătatea ta”: Săptămâna mobilităţii europene sărbătorită cu un tur al Cetăţii Alba Carolina

Dragoş Suciu

Publicat

în

Astăzi, la ora 14.00, în faţa Catedralei Reîntregirii Neamului din Alba Iulia, zeci de persoane de toate vârstele, de la elevi până la vârstnici au ieşit cu mijloace de transport nepoluante pentru a sărbători „Săptămâna mobilităţii europene”. Sub sloganul „Pedalează pentru sănătatea ta” ecologiştii s-au adunat pentru a încuraja autorităţile locale să promoveze măsuri de transport durabile, pentru a îmbunătăţii starea mediului şi calitatea vieţii sociale. La Alba Iulia, Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba va mai desfăşura acţiuni de promovare a mobilităţii durabile cum ar fi acţiunea “În oraş fără maşina mea”, acţiuni educative în şcoli, realizarea de materiale informative şi diseminarea lor.

Directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba, Mihaela Mih Delean a declarat: “Prin acţiunile pe care le vom desfăşura, dorim să atragem atenţia asupra  necesităţii promovării transportului durabil, astfel încât copiii noştri să se bucure de un mediu mai puţin poluat“,

Un alt momentul culminant al acţiunilor dedicate acestui eveniment  îl va constitui ziua „În oraş fără maşina mea”, care se va desfăşura în  data de 20 septembrie. În această zi, angajaţii agenţiei, dar şi alţi cetăţeni, sunt invitaţi să se deplaseze la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport public, contribuind astfel la ameliorarea calităţii aerului şi transmiţând un mesaj pozitiv către ceilalţi cetăţeni.

În acest an, tema principală a “Săptămânii mobilităţii”  este “Aer curat – Mişcarea ta”. Sloganul încearcă să ofere un prilej – atât pentru autorităţi cât şi pentru cetăţenii Europei – să ia în considerare şi să folosească în viaţa de zi cu zi mijloace de transport nepoluante, în scopul îmbunătăţirii calităţii mediului şi a vieţii. Faptele sunt clare – oraşele mai curate sunt oraşe sănătoase. Aerul fără impurităţi duce la o viaţă mai lungă, dovedindu-se că reduce riscul problemelor de sănătate respiratorii şi cardiovasculare.  În schimb, aerul îmbâcsit cu poluanţi, cum ar fi pulberile în suspensie şi dioxidul de azot, creşte riscul  bolilor pulmonare. Schimbarea obiceiurilor noastre de transport poate duce la reducerea poluării aerului urban.  Sloganul din acest an al campaniei, “Aer curat – Mişcarea ta”, reflectă puterea pe care cetăţenii o pot avea pentru a se îmbunătăţi calitatea aerului, prin alegerile lor de mobilitate.  Este important de reţinut că toţi avem un rol de jucat, şi chiar mici schimbări, cum ar fi naveta cu bicicleta, mai degrabă decât cu maşina, sau optând pentru transportul public, sau chiar alegerea de a merge pe jos, pot îmbunătăţi calitatea vieţii noastre.

[nggallery id=288]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut

Bera Larisa

Publicat

în

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut Direcția de Sănătate Publică Alba îndeamnă cetățenii să verifice întotdeauna sursa apei înainte de consum. Este important ca, în cazul izvoarelor neconforme, să se evite consumul direct și să se opteze pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea