Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

FOTO: Partidul Noua Republică a înfiinţat o filială în Alba. Marius Bărbat este preşedintele interimar al organizaţiei judeţene

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, la ora 17.00, la Casa Traiana din Alba Iulia a avut loc o conferinţă care a precedat înfiinţarea filialei Alba a Partidului Noua Republică. Preşedintele organizaţiei judeţene este Marius Bărbat, care a vorbit despre viziunea pe care o are partidul, precum şi despre strategia de dezvoltare. La conferinţă a participat şi Mihail Neamţu, preşedintele organizaţiei la nivel naţional care a făcut câteva precizări despre pilonii de dezvoltare ai partidului, referindu-se aici la statul de drept, economia liberă şi despre importanţa familiei în societatea civilă. Preşedintele organizaţiei este de părere că cei care ar trebui să conducă ţara nu fac parte, pentru moment, din clasa politică.

Preşedintele organizaţiei, Marius Bărbat spune că acest partid este unul al tinerilor, iar găsirea experţilor pe domenii de activitate este obligatorie.

„Când am pornit pe drumul acesta, mi-am dat seama că nu va fi deloc uşor. Doresc să găsesc un grup de tineri, pentru că acest partid este unul al tinerilor. Credem că o să ajungem la maturitate politică în anii 2020, deşi noi ne aşteptăm să avem rezultate bune şi în 2016. Coloana vertebrală a acestui partid va fi constituită din tineri. Totodată, ne-am propus să căutam experţi pe domenii de activitate şi să creăm sectoare de activitate. Dacă o să avem oameni în administraţie, consilieri locali sau consilieri judeţeni, aceşti oameni vor lucra cu cifre, cu ceva concret. La şedinţe se va merge cu cifre şi cu soluţii, nu doar cu vorbe şi idei”, a spus preşedintele interimar al partidului, Marius Bărbat.

Noua republică are o poziţie politică de centru-dreapta şi doreşte să-i atragă pe cei care nu merg la vot şi se consideră o alternativă care va atrage multă energie şi entuziasm din partea electoratului. Mihail Neamţu, preşedintele organizaţiei consideră că actuala clasă politică a creat o hemoragie în sistem, că au trecut 24 de ani de la revoluţie, iar românii s-au ales doar cu faliment moral şi managerial şi cu peste 50 de miliarde de euro datorii publice. Totodată, preşedintele organizaţiei condamnă emigrările masive, pe care le pune în seama guvernării proaste. „În acest sens, cel mai tânăr partid din România, Noua Republică propune o soluţie şi anume, independenţa justiţiei, un executiv competent şi un legislativ responsabil. Avem soluţia, nu doar critica”, a spus preşedintele organizaţiei, prezent la Alba Iulia.

Preşedintele Mihail Neamţu a vorbit despre recalibrarea proiectului de ţară în jurul a trei piloni. „Statul nostru trebuie să fie un stat de drept, nu un stat de nedrept, unul care se afla în slujba cetăţeanului. Primul ax al proiectului Noua Republică este axul identităţii naţionale. Nu există popor european, există popoare europene. Nu există încă un demos european care să poată întreţine termenul de Statele Unite ale Europei. Al doilea lucru pe care vrem să-l spunem este că prosperitatea şi ieşirea din sărăcie va fi o stare naturală a românilor atunci când vom elibera economia.  Dorim libertate totală pentru antreprenori, pentru cei care inovează, pentru cei care fac o muncă cinstită, pentru cei care doresc să economisească. Punctul trei este afirmarea fără echivoc a familiei şi a comunităţilor organice care cresc în jurul familiei şi prin care societatea civila, arta şi cultura prosperă indiferent de intervenţia arbitrară a statului”, a spus Mihail Neamţu, venit la Alba Iulia.

Conform preşedintelui organizaţiei Noua Republică doreşte să aibă la europarlamentare şi la alegerile prezidenţiale un candidat propriu şi crede că cei mai buni oameni care pot sluji România se află, pentru moment, în afara partidului.

[nggallery id=784]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea