Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Parada de modă ECO „Green Fashion Show”, la Alba Mall. Ținutele spectaculoase create de liceeni, din materiale reciclabile, au făcut senzație! Echipa ”Fashion Time” de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir a câștigat marele premiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Parada de modă ECO „Green Fashion Show” i-a reunit, marți, pe toți participanții la a VI-a ediție a Campaniei ECOol, lansată și în acest an în toate liceele din județul Alba. Așa cum ne-am obișnuit deja, am avut ocazia să asistăm la un show senzațional care a confirmat că, atunci când sunt stimulați și lucrează în echipă, adolescenții din zilele noastre sunt un izvor nesecat de creativitate și ne pot surprinde oricând cu ideile, îndemânarea și perseverența lor.

cooool120Campania îmbracă forma unui concurs care se desfășoară între grupuri formate din elevi de liceu, care trebuie să realizeze costume din materiale reciclabile/reciclate. Fiecare grup înscris trebuie să refolosească într-un mod inedit deșeuri din mediul înconjurător, transformându-le în îmbrăcăminte.

Pentru premiile puse la bătaie s-au înscris în concurs 18 echipe: ”GREEN FUTURE”, de la Liceul Tehnologic din Sebeș; ”DARE”, ”FALLEN ANGELS” și ”NEW VISAGE” de la Colegiul National “Inochentie Micu Klein” din Blaj; ”ECOOL ALBACUL”, de la Liceul Tehnologic “Tara Motilor” Albac; ”STARS” și ”PLASTIK”, de la Colegiul National Corneliu Medrea din Zlatna; ”FASHION TIME” și ”TEEN FUN SPIRIT”, de la Colegiul National “David Prodan” din Cugir; ”UNIVERSE OF NATURE”, de la Liceul “Dr. Lazar Chirila” din Baia de Aries; ”YIN/ YANG” și ”QUEEN OF ARTS”, de la Liceul de Arte “Regina Maria” din Alba Iulia; ”GR8 STYLE”, de la Liceul “Horea, Closca si Crisan” din Abrud; ”TERRA FASHION”, de la Colegiul “I.D.Lazarescu” din Cugir; ”EMERALDS”, de la Liceul Teoretic “Petru Maior” din Ocna Mureș; ”FLOWER POWER”, de la Colegiul National “Horea, Closca si Crisan” din Alba Iulia; ”ENERGOGRUP”, de la Colegiul Tehnic din Aiud; ”RUSTIK GIRLS”, de la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia.

Cei mai valoroși concurenți vor fi recompensați, astfel:

– Premiul pentru cel mai bun spectacol, premiul pentru cea mai bună colecție de costume și premiul pentru cel mai convingător mesaj eco, vor fi acordate la nivel de echipă și vor consta în participarea într-o excursie tematică.

– Premii individuale pentru designerii celor mai apreciate costume vor consta în participarea la spectacole de muzică și la formări în domeniul creației vestimentare.

– Premii individuale pentru cele mai bune prezențe scenice vor consta în ședințe foto realizate de profesioniști ai fotografiei.

– Premii individuale pentru popularitate, alese în urma unui vot online pe pagina de Facebook a Campaniei ECOol, vor consta în invitații la Festivalul Blaj Alive.

În pauza de jurizare publicul, format în mare majoritate din colegi și susținători ai concurenților, a cântat și a dansat împreună cu trupa MAXIM, invitată de organizatori să întregească distracția, care a susținut un concert foarte apreciat de tineri, de aproape o oră.

Juriul format din: Ioana Bogățan, directorul Teatrului de Păpuși și al Festivalului Internațional de Teatru de la Alba Iulia; Alina Hărăguș manager Tao Media Alba Iulia; Viorica Boitor, artist plastic și specialist în design vestimentar la Centrul Cultural Augustin Bena Alba; Codruța Lodroman, reprezentant al Inspectoratului Școlar Județean Alba; Mihai Coșer, purtător de cuvânt al Primăriei Alba Iulia; Romulus Oprișcan, manager Autografo, profesionist în arta fotografică, a urmărit cu atenție spectacolul și a decis câștigătorii:

*Premiul pentru Cea mai bună colecție – Echipa ”Fashion Time”, Colegiul Național ”David Prodan”, Cugir

*Premiul pentru Cel mai convingător mesaj – Echipa ”Universe of Nature”, Colegiul ”Dr. Lazăr Chirilă”, Baia de Arieș

*Premiul pentru cel mai bun spectacol – Echipa ”GR8 STYLE”, de la Liceul “Horea, Cloșca și Crișan” din Abrud

*Cel mai talentat designer: Alex Avram, de la Colegiul Național ”I.M. Clain” din Blaj; Herțeg Larisa, de la Colegiul ”Petru Maior”, din Ocna Mureș; Antonia Lorena Bogdan – Liceul de Arte din Alba Iulia; Daiana David – Liceul ”HCC” Abrud;

*Cea mai bună creație vestimentară: Georgiana Pașca, Liceul de Arte ”Regina Maria”, Alba Iulia; Alina Oargă, Liceul de Arte ”Regina Maria”, Alba Iulia; Anca Csutka, Colegiul Național ”David Prodan”, Cugir; Răzvan Bojoc, de la Colegiul ”Petru Maior”, din Ocna Mureș; Denisa Ispas, Liceul Tehnologic Sebeș; Taisia Carbuț, Colegiul Național ”HCC”, Alba Iulia

*Cea mai bună prezență scenică: Roxana Urdă, Colegiul Național ”I.M. Clain”, Blaj; Denisa Băcăințan, Colegiul Național ”David Prodan”, Cugir; Răduț Mădălina, Colegiul Național ”David Prodan”, Cugir; Premiul IV – Ioani Mihaela, Colegiul ID Lăzărescu din Cugir; Premiul V – Iordache Adriana, Liceul Sportiv Alba Iulia

[nggallery id=402]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea