Rămâi conectat

Sport

FOTO| Naționala României de handbal feminin, calificată la Turneul final al Campionatului European: Cristina Neagu a fost de neoprit

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Naționala României de handbal feminin, calificată la Turneul final al Campionatului European: Cristina Neagu a fost de neoprit

Naţionala feminină de handbal a României s-a calificat la Campionatul European – EHF EURO 2022, după ce a învins Austria cu scorul de 38-29 (19-13), duminică, la Râmnicu Vâlcea, în ultimul meci din Grupa a 2-a a preliminariilor, transmite Agerpres.

Tricolorele, susţinute de un public fierbinte, au controlat jocul de la un capăt la altul, cu o singură sincopă, egalarea din min. 14, 8-8. La pauză, echipa antrenată de Adrian Vasile şi Bent Dahl avea un avans de şase goluri pe tabelă, 19-13, iar după pauză a ajuns la zece goluri, 33-23 şi 37-27, scorul final fiind 38-29.

Cristina Neagu, extraordinară ca de obicei

Cristina Neagu a fost cea mai bună marcatoare, cu 12 goluri. Pentru România au mai înscris Cristina Laslo 4 goluri, Crina Pintea 4, Bianca Bazaliu 4, Lorena Ostase 4, Nicoleta Dincă 3, Sonia Seraficeanu 2, Sorina Tîrcă 2, Alina Ilie 1, Alexandra Georgiana Subţirică Iovănescu 1, Corina Lupei 1.

Daciana Hosu a parat 10 aruncări (33,33%) iar Yuliya Dumanska a apărat 2 şuturi (20%).

Pentru Austria, pregătită de antrenorul de origine română Herbert Muller, au marcat Katarina Pandza 5 goluri, Nina Neidhart 5, Sonja Frey 6, Patricia Kovacs 3, Johanna Reichert 3, Stefanie Kaiser 3, Claudia Wess 2, Petra Blazek (portar) 1, Johanna Failmayer 1.

Petra Blazek a blocat 5 şuturi (16,13%), iar Lena Ivancok a apărat 3 (33,33%).

Au arbitrat turcoaicele Pinar Unlu Hatipoglu şi Mehtap Simsek, iar delegat EHF a fost ungurul Peter Eles.

Sâmbătă, Danemarca a dispus de Insulele Feroe cu 26-15.

Danemarca a ocupat primul loc în clasamentul final, cu 12 puncte, urmată de România, 7 puncte, Austria, 5 puncte, Feroe, 0 puncte.

Primele două clasate s-au calificat la EURO 2022, care va avea loc în perioada 4-20 noiembrie, în Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru. Tragerea la sorţi a grupelor turneului final e programată pe 28 aprilie, la Ljubljana.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de meciuri și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea