Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Muștiucuri pentru etilotest neexpirate, folosite de polițiștii rutieri din Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

mustiuc expirat IPJ Alba mai 2013

UPDATE: În urma verificărilor făcute de poliţiştii de la IPJ Alba s-a constatat că muştiucurile se află în perioada de garanţie de 12 luni, afirmaţiile făcute în acest articol fiind astfel eronate.

Ştampila care se vede în fotografie acoperă chiar cifra 1, făcând astfel vizibilă doar cifra 2.

În urmă cu aproape o lună de zile am fost oprit pentru un control de rutină efectuat de polițiștii de la Rutieră, pe pasajul situat pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia.

După un dialog politicos de genul: “Ați consumat băuturi alcoolice? Nu! Atunci vă rog să suflați aici!”, am respectat indicațiile agentului. Am desigilat muștiucul și am suflat în aparat. Rezultatul a fost negativ așa că am fost invitat să îmi continui drumul.

mustiuc expirat alcooltest IPJ Alba mai 2013La scurt timp, când am vrut să arunc ambalajul muștiucului, m-am uitat din obișnuință pe peticul de hârtie care însoțea dispozitivul din plastic. Am fost surprins să remarc, în primul rând, faptul că aceste mici bucăți din plastic au termen de garanție doar 2 luni și, în al doilea rând, că muștiucul acela avea termenul de garanție expirat de circa 2 săptămâni.

Problema care mi-am pus-o nu a fost legată de o posibilă viciere, fie ea și de procedură, a testării pentru alcolemie a șoferilor, pentru că în cazul în care aceștia sunt băuți la volan se procedează și la recoltarea de probe biologice de sânge la spital, ci de faptul că niște simple bucăți de plastic, sigilate pe deasupra, expiră în doar două luni de la data fabricației. Poate pentru că după această perioadă devin amărui. Sau poate pentru că prețul, afișat pe site-ul importatorului, de 248 lei / 100 de buc, descurajează achiziționarea unei cantități mari care ar presupune și un dicount pe măsură, iar vânzarea mărfii este asigurată pe tot parcursul anului. O afacere bună!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024 Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 27-28 aprilie 2024. Citește și: Codul Rutier 2024: Trusa de prim-ajutor sau triunghiurile reflectorizante nu or să mai fie obligatorii pentru o anumită categorie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea