Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Mihai Eminescu, evocat de elevii Școlii „Avram Iancu” din Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Un grup de elevi de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia, însoțit de prof. Dana Slevaș, a participat miercuri, 16 ianuarie, la o activitate care s-a desfășurat la Secția pentru copii a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” pentru a marca 163 de ani de la nașterea „poetului nepereche”.

Evenimentul s-a înscris în cadrul manifestărilor dedicate „Luceafărului poeziei românești” reunite sub genericul „Constelația Eminescu”.

“Elevii au asistat la o emoționantă incursiune în universul operei eminesciene prezentată de poeta Felicia Colda, întregul mesaj fiind un imbold la lectură și la prețuirea valorilor naționale.

La această întâlnire a participat și ec. Ion Străjan, președintele Fundației „Alba Iulia 1918 pentru unitatea și integritatea României ”, care le-a vorbit elevilor despre popasul lui Eminescu la Alba Iulia și la Blaj. Elevii au avut ocazia să răsfoiască impresionanta colecție de ziare și reviste din anul 1889 deținută de d-nul Străjan . Acesta a oferit școlii un dar de suflet, o carpetă reprezentând portretul lui Eminescu.

La final, elevii au primit cărți pentru lectură din partea gazdelor, activitatea încheindu-se cu un scurt popas la statuia lui Eminescu”, se arată într-un comunicat remis presei de Școala „Avram Iancu” din Alba Iulia.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea