Rămâi conectat

Sport

FOTO: Mihaela Blaga (CSȘ Blaj/AC “Mica Romă” Blaj) – în progres la Campionatul European de cros!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Atleta Mihaela Blaga (CSȘ Blaj/AC “Mica Romă” Blaj), a concurat în Italia, la Campionatul European de cros, eleva antrenoarei Cristina Man înregistrând un progres comparativ cu anul precedent, când a debutat la acest nivel.

Sportiva din Blaj (18 ani împliniți în luna martie) s-a clasat în 2022 pe poziția a 50-a (a treia dintre conaționale), îmbunătățindu-și și timpul în proba feminină Under 20, desfășurată pe un traseu de 4 kilometri în Piemonte – La Mandria Park. La individual, prima a fost Maria Forero (Spania) – cu rezultatul 13.04, urmată de Ingenborg Ostgard (Norvegia; +0.03) și Ilona Mononen (Finlanda, +0.04). Pe echip  titlul continental a revenit Spaniei, urmată de Turcia – medalie de argint și Germania – medalie de bronz, formația României clasându-se pe poziția a 12-a din 13 țări participante.

La individual, “tricolorele” au obținut următoarele rezultate: Mădălina Sîrbu (CSM Rarăul Câmplung Moldovenesc) – locul 39 (+1.04), Alexandra Hudea (CSȘ Mediaș/ AC “Mica Romă” Blaj – locul 44 (+1.11), Mihaela Blaga (CSȘ Blaj/ AC “Mica Romă” Blaj) – locul 50 (+1.18), Maria Sfârghiu (CSM Rarăul) – locul 51 (+1.20) și Iulia Mărginean (CSȘ Mediaș/ AC “Mica Romă” Blaj) – locul 58 (+1.27). Au terminat 84 de atlete cursa, alte 3 au abandonat și una nu a luat startul.

Este o clasare mai bună, anul trecut Mihaela a sosit pe locul 62, la fel și timpul. Un traseu greu, un concurs de final de sezon, în care speram la un rezultat în primele 30 de competitoare. Din păcate a fost doar locul 50, însă o felicit pe Mihaela întrucât a avut un an foarte bun. Urmează un cantonament de 21 de zile în Antalya, unde vom începe pregătirea pentru competițile de anul viitor. Ne dorim sănătate și rezultate mult mai bune”, a declarat antrenoarea Cristina Man (vicepreședintele Federației Române de Atletism), pentru ziarul „Unirea”.

La Campionatul European de cros, seniori, Under 23 și Under 20, delegația tricoloră condusă de blăjeanca Cristina Man a numărat 11 atleți. Mihaela Blaga a făcut din echipa României de junioare, alături de Mădălina-Elena Sîrbu și Maria-Talida Sfârghiu (CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc), Iulia Florina Mărginean și Alexandra Maria Hudea (ambele CSȘ Mediaș/ AC “Mica Romă” Blaj). Blăjeanca a debutat la acest nivel, la Fingal – Dublin (Irlanda) în cadrul Campionatelor Europene Under 20 de cros, când s-a clasat pe locul 61 la individual (14:38.85), din 99 de atlete (a doua dintre conaționale), iar echipa României a fost a 14-a.

În 2023, atletele din Blaj și cele din Mediaș vor fi prezente în Spania, la Oropesa del Mar (în Castellon), în 5 februarie, la ECCC Cross Country, având de apărat performanța extraordinară din 2022, când, în Portugalia (Oeiras), “Mica Romă” Blaj a devenit campioană europeană în Cupa Europei de Cros.

Foto: facebook


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea