FOTO Medicul Radu Zamfir, rănit în accidentul aviatic din Apuseni, naș la nunta fiicei unuia dintre moții salvatori

Medicul Radu Zamfir, unul dintre supraviețuitorii accidentului aviatic produs în ianuarie 2014 în Munții Apuseni, și soția acestuia, Diana, au fost, sâmbătă, nașii de cununie ai Nicoletei Trif, fiica lui Gheorghe Trif, unul dintre cei trei moți salvatori.

Medicul Radu Zamfir, nas06

Ceremonia religioasă s-a desfășurat la Biserica ”Sfinții Mihail și Gavril” din Horea, iar masa festivă, cu meniu tradițional din zona Munților Apuseni, a avut loc la căminul cultural din aceeași comună.

La nuntă au participat peste 300 de persoane, inclusiv doctorul Cătălin Pivniceru şi copilotul Răzvan Petrescu – alți doi supraviețuitori ai accidentului aviatic. Nunta a început în cursul după-amiezii, când mirele a venit cu alaiul să ia mireasa de acasă.

Dr. Radu Zamfir a revenit în județul Alba după aproximativ un an, el fiind prezent și în luna august 2014 la festivitatea în cadrul căreia i-a fost decernat titlul de ”Cetățean de onoare” al comunei Horea.

Pe 20 ianuarie 2014, un avion YR-BNP de tip Britten-Norman BN-2A-27 Islander, care transporta o echipă de medici de la București la Oradea pentru o prelevare de organe, a executat o aterizare forţată lângă localitatea Petreasa, la limita dintre judeţele Cluj şi Alba.

În urma accidentului, pilotul Adrian Iovan și tânăra Aurelia Ion, studenta la medicină, şi-au pierdut viaţa, iar copilotul şi 4 medici au fost răniţi. Este vorba despre copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sfânta Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal Beiuş, judeţul Bihor.

Epava avionului nu a putut fi reperată imediat de către autoritățile implicate în căutarea ei, ceea ce a stârnit un adevărat scandal la nivel național, fiind găsită după circa 5 ore de 3 pădurari: Argentin Todea, Gheorghe Trif şi Gheorghe Giurgiu, care au fost declarați în august 2014 cetățeni de onoare ai comunei Horea, după ce în ianuarie fuseseră distinști și cu ”Crucea Arhiepiscopală” de către ÎPS Irineu, arhiepiscop de Alba Iulia. Autoritățile abilitate au deschis atunci o anchetă pentru stabilirea cauzei tragediei.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

3 Comentarii

Horea 13 septembrie 2015 at 14:49

Frumuşică tare moaţa-mireasă!

Maria 13 septembrie 2015 at 16:23

Asa-i.
Mirele pare insa mai de pe la munte.

sunt roman si apoi ,,mot,, 13 septembrie 2015 at 17:10

Casa de piatra si tot binele din lume,o casa cu mult-i copii astai fericirea in viata ..o casa cu copii…..

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...