Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| MÂNDRIA Țării Moților: Gabriela, eleva din Apuseni cu ZECE curat la Matematică, la Evaluarea Națională 2022. Unde va merge la liceu

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

MÂNDRIA Țării Moților: Gabriela, eleva din Apuseni cu ZECE curat la Matematică, la Evaluarea Națională 2022. Unde va merge la liceu

Evaluarea Națională 2022 a luat sfârșit în mod oficial astăzi, 30 iunie, odată cu afișarea notelor finale, după rezolvarea contestațiilor.

În urma celor două probe susținute de către absolvenții clasei a VIII-a, mai mulți elevi s-au făcut remarcați prin rezultatele obținute, printre care și Corț Gabriela, din partea Școlii Gimnaziale „Poșaga de Jos”, județul Alba.

Prin multă muncă și dedicare, tânăra moață a obținut nota 9,75 la Limba Română și 10 curat la Matematică, obținând astfel media 9,87 la Evaluarea Națională 2022. Într-un interviu acordat ziarulunirea.ro, Gabriela a notat faptul că examenul i s-a părut destul de ușor, iar subiectele au fost accesibile, fără un grad ridicat de dificultate.

În ceea ce privește efortul de a-și menține notele ridicate pe tot parcursul școlii, înainte de Evaluarea Națională, eleva a transmis următoarele: „.Nu a fost foarte greu, dar nici ușor. Mă asiguram că pun pe primul loc școala si că nu permit golurilor să se acumuleze prea mult în cunoștințele mele.”

Înainte de a susține probele examenului, Gabriela a beneficiat de ajutor suplimentar la matematică, unde a avut nevoie de meditații atunci când întâmpina dificultăți.

Acum, cu Evaluarea Națională încheiată într-un sfârșit fericit pentru tânăra moață, Gabriela își dorește să devină boboacă la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Turda, județul Cluj.

Atât primarul comunei Poșaga, Ionel Bulgăr, cât și directoarea Școlii Gimnaziale „Poșaga de Jos”, Stavar Roxana, transmit felicitări elevei pentru rezultatele obținute.

Toți cei cinci elevi care au susținut probele Evaluării Naționale la această unitate de învățământ au obținut note peste 6.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea