Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: ,,Managementul proceselor de inovare în cadrul companiilor”- dezbatere la Parcul Industrial Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În organizarea Enterprise Europe Network, la Parcul Industrial Cugir s-a desfășurat joi,  Seminarul cu tema: ,,Managementul proceselor de inovare în cadrul companiilor – Concepte – Exemple de succes – Finanțări – Servicii de sprijin”, eveniment la care au luat parte reprezentanți ai ADR Centru,  ai agenților economici la nivelul orașului Cugir și ai parcului industrial din localitate.

Lucrările seminarului au fost deschise de dr. ing. Emil Nicolae Muntean, director general – parcul industrial Cugir, iar Laurențiu David – reprezentantul ADR Centru a prezentat temele care au fost luate în dezbatere. În acest cadru, prof. Stelian Brad, PhD (Engg.), PhD Econ.) a prezentat ,,Legătura competitivitate economică – productivitate – inovare”; ,,Clarificarea diverselor perspective referitoare la inovație și a tipurilor de inovații; ,,Procesul de inovare tehnologică”; ,,Sistemul de management al inovării CEN/TS 16555.

Pe aceeași ordine de zi s-a situat și tema: ,,Inovarea nu este doar un talent managerial ci rezultatul unui proces specific de management ce poate fi aplicat cu succes în orice companie”, prezentată de Emil Toma – ADR Centru. Acesta a fost completat de colegul său, Cristian Puie, care a vorbit despre ,,Inovarea nu este un act individual ci rezultatele proceselor de schimb și transfer de cunoștințe, experiențe, tehnologii”. ,,Inovarea este cheia succesului pe piața internațională”, arăta la rândul său Laurențiu David, ADR Centru.

Scopul Enterprise Europe Network este de a ajuta întreprinderile mici şi mijlocii să îşi dezvolte potenţialul de inovare, să identifice potenţiali parteneri străini şi să le sensibilizeze cu privire la politicile Comisiei. Lansată în februarie 2008, această nouă iniţiativă a Comisiei Europene oferă antreprenorilor consiliere, având acces la o gamă vastă de servicii de susţinere a afacerilor uşor accesibile.

Având aproape 600 de puncte de contact şi 3 000 de angajaţi cu experienţă, este cea mai mare reţea care sprijină IMM-urile din lume.

Acestea sunt disponibile societăţilor comerciale de orice dimensiune, indiferent dacă acestea desfăşoară activităţi de producţie sau oferă servicii, deşi sunt orientate în primul rând către IMM-uri, institute de cercetare, universităţi, centre tehnologice, agenţii de dezvoltare a afacerilor şi inovării.

Reţeaua poate ajuta clienţii atunci când aceştia caută parteneri de afaceri, în special în afara propriei lor ţări, să pregătească vizite individuale la faţa locului pentru a evalua nevoile unei firme şi oferă consiliere într-o gamă largă de aspecte de ordin comercial. O bază de date verificată permite diferitelor puncte de contact să păstreze în permanenţă legătura unele cu altele şi să întrunească ofertele şi cererile de parteneriat.

Deşi furnizarea de fonduri direct către firme nu este posibilă, reţeaua poate explica posibilităţile de finanţare care există în cadrul diferitelor programe UE.

Inovaţiile tehnologice sunt esenţiale pentru dezvoltarea economică locală pe întreg teritoriul Europei. Prin urmare, reţeaua îşi propune în mod special să încurajeze comunitatea bazată pe cunoaştere

Constantin PREDESCU

[nggallery id=4228]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

24-25 aprilie 2024: Evenimentul „Bucuria Florilor” la Sebeș și Cugir. Pachețele cu trei flori de primăvară din specii diferite pentru publicul interesat

Bogdan Ilea

Publicat

în

24-25 aprilie 2024: Evenimentul „Bucuria Florilor” la Sebeș și Cugir. Pachețele cu trei flori de primăvară din specii diferite pentru publicul interesat În data de 24, la Sebeș și 25 aprilie, la Cugir, ascoiația „La Pas”, alături de companiile Star Transmission & Star Assembly, organizează evenimentul „Bucuria Florilor.” Pentru a celebra ziua biodiversității oamenii care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea