Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO Lucrările la unul dintre drumurile de acces spre Parcul Dendrologic din Alba Iulia, finalizate. Străzile, pavate cu dale

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unul dintre drumurile de acces către Parcul Dendrologic din Alba Iulia a fost modernizat, fiind pavat cu dale pe o lungime totală de aproape doi kilometri, au confirmat reprezentanții Primăriei. Este vorba, mai exact, despre străzile Valea Popii și, parțial, de strada Nazareth Illit, care au fost reabilitate cu bani de la bugetul local.

drum de acces Parcul Dendrologic02Lucrările fac parte dintr-un proiect amplu prin care se vor moderniza 53 de străzi din cartierele aparținătoare, inclusiv strada Varese, un alt drum de acces spre Parcul Dendrologic, Parcul de Aventură, pista de bicicliști care traversează Dealul Mamut sau Mănăstirea ”Sfântul Ioan Botezătorul”.

Lucrările pentru aceste tronsoane au început la sfârșitul anului 2014 și vor fi finalizate, în totalitate, în această vară-toamnă. Tot din acest an vor fi introduse curse de autobuz până la Parcul Dendrologic, utile pentru albaiulienii și turiștii care doresc să ajungă în acea zonă, dar și pentru cei care domiciliază pe strada Valea Popii sau împrejurimi.

Pentru ca lucrările de modernizare să fie duse la bun sfârșit a fost nevoie de corectarea geometriei drumului, realizarea terasamentelor, rigolelor, șanțuri pentru colectarea apelor pluviale, platforme pietonale, extinderea rețelei de iluminat public și canalizare.

Pentru a obține suprafețe optime alei tramei stradale reprezentanții primăriei au fost nevoiți să achiziționeze teren, pentru a atinge dimensiunile corespunzătoare, de bună circulație și asigurarea de dotări ca iluminat public, respectiv drum de acces Parcul Dendrologic03canalizații. Suprafețele rutiere de pe străzile sus menționate variază între 4,5 m si 5,5 m.

Lucrările au fost executate de Elis Pavaje.

Parcul Dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia este considerat o minune peisagistică a Transilvaniei, fiind primul parc de acest fel construit direct în pădure, pe un deal. Obiectivul, în suprafață de 21 de hectare, adăpostește peste 1100 de specii din toate colțurile lumii și un mare număr de păsări, în special insectivore, care și-au găsit adăpost în acest colț de rai.

[nggallery id=569]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea