Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: Unirea Alba Iulia – Șoimii Lipova 0-1 (0-0)! „Alb-negrii”, eșec cu liderul și adio vise de promovare!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unirea Alba Iulia a pierdut derby-ul etapei a 11-a din Seria a 4-a, pe „Cetate”, cu liderul Șoimii Lipova, scor 0-1 (0-0). „Alb-negrii” conduși de Adrian Bicheși au suferit primul eșec intern, gol al juniorului Stoin (87), abia intrat în teren, și sunt ieșiți total din calculele accederii în eșalonul superior.

*Bicheși: „Am întâlnit cea mai bună echipă, dar meritam egalul”

Meritam egalul, după aspectul jocului, și noi am avut ocazii, dar și adversarii. Au existat și probleme de sănătate în lot, nu toți jucătorii au fost la parametri maximi, cum ar fi F. Morar, R. Ivan sau Potopea. Am întâlnit cea mai bună echipă din serie, Șoimii Lipova a arătat ca o echipă de locul întâi. Din ce adversari am întâlnit până în prezent, Șoimii Lipova a arătat cel mai bine, o echipă valoroasă, care efectiv merită prima poziție. Ne-am dorit să fim acolo, să ne batem la promovare, dar acum, după 11 etape am ajuns să ne gândim la altceva. Cu siguranță o să dăm mai mult credit jucătorilor tineri, să crească, ne schimbăm obiectivul din mers„, a spus antrenorul Adrian Bicheși.

*Flavius Sabău: „Doar din iarna putem vorbi despre promovare, acum este prematur

Liderul seriei a IV-a din Liga a 3-a, Șoimii Lipova, a obținut trei puncte importante pe terenul unei pretendente la promovare, Unirea 1924 Alba Iulia. Oaspeții au fost mai buni, dar victoria a venit cu doar cateva minute înainte de fluierul final. Unicul gol al meciului a fost reușit de juniorul STOIN RAUL, cu un șut la colțul lung, la doar câteva secunde după ce a fost introdus în teren . “Stoin a făcut diferența, mă bucur că a inscris. Nu știu dacă a jucat 20 de minute în tot acest campionat dar a avut răbdare și e important că până la urmă a făcut diferența”, a spus la final antrenorul oaspeților, Flavius Sabău. “A fost o victorie meritată, am avut o bară și alte trei ocazii clare de a marca, în timp ce adversarii nu au avut nicio foarte mare ocazie pe poartă. Doar din iarna putem vorbi despre promovare, acum este prematur. Îmi propun să-i țin pe băieți motivați, să-i antrenez cât se poate de bine și să îmbunătățim cât se poate de mult jocul”, a mai spus antrenorul arădenilor, în vestiarul echipei sale răsunând muzica house înainte jocului iar la final fotbaliștii liderului ascultând manele. “Pentru noi e o chestie motivațională, asta am făcut de la începutul campionatului și ne ajută. Eu pun muzica înainte și după îi las pe ei”, a mai declarat Flavius Sabău. După succesul de la Alba Iulia, Șoimii Lipova își consolidează poziția de lider adunând 28 de puncte în timp ce Unirea 1924 Alba Iulia rămâne cu 14 puncte.

min. 90+3: fluier final pe „Cetate”

min. 87: 0 -1 gool Șoimii Lipova! Nou intratul STOIN, junior, înscrie cu un șut din careu la colțul lung

min. 81: șut puțin peste transversală expediat de I. Grozav din lovitura liberă

min. 79: Păcurar trimite peste poarta din lovitura libera

min. 78: cartonaș galben Bruno

min. 76: sutul lui Cl. Marcu trece putin pe langa poarta lui Filip

min.  56: Suciu scoate șutul lui Sulea din careu

min: 52: cartonaș galben Giurgiu

min. 45+1: Suciu îi ciupește mingea lui Șulea, dupa pasa primita de la Rusu

min. 29: oaspeții solicită un penalty, la un presupus fault a lui Vitinha la Șulea

min. 10: oaspeții ratează ocazia de a deschide scorul prin Șulea

min. 8: șut puternic Filimon, mingea este deviată de Potopea în bara transversală

min. 2: Savin primește cartonaș galben, după o intrare dura la Tat

Reprezentantele județului Alba nu au reușit încă să câștige împotriva echipelor din Arad în turul Seriei a 4-a din Liga a 3-a (doar două remize în 10 dispute), însă speră să spargă gheața în următoarele două runde, când liderul Șoimii Lipova va susține confruntări de șase puncte cu Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir. Primul dintre aceste dueluri cu miză enormă în privința șanselor la promovare și a configurației ierarhiei la vârf are loc vineri, 2 noiembrie, cu “alb-negrii” reîncărcați după ce au îndepărtat criza celor 8 jocuri fără victorie, prin succesul din derby “de Alba”, de la Ocna Mureș.

Echipele de start:

Unirea: Căt. Suciu – R. Ivan, Potopea, I. Grozav, Vitinha (65, Cl. Marcu) – Al. Giurgiu  (74, Goguța), Davidaș (81, An. David), Selagea (cpt.), Tat, P. Păcurar – Cl. Oara (76, Mureșan); rezerve Sporea – Scrob, L. Dan. Antrenori Adrian Bicheși, Marcel Rusu și Raul Oargă.

Șoimii: D. Filip – Savin, Tolmbaye (cpt.), Bruno, V. Filimon, Poiană (74, Burlă), Dobrean, M. Popa, D. Rusu (86, Stoin)– Sulea (79, S. Popa), Trabalka; rezerve: Jianu, Bercu, Buta, Vasinc. Antrenor Flavius Sabău.

Arbitri: Cl. Ștef – V. Gaspar (ambii Tg. Mureș), R. Mereș (Cluj-Napoca) Observatori: Teodora Albon (Cluj-Napoca), Cr. Gîț (Deva)

Pretendentă la promovare înaintea debutului stagional, dar naufragiată în zona neutră a ierarhiei (poziția a 8-a, 14 puncte), la 11 puncte de prima clasată, gruparea din Cetatea Marii Uniri are doar șansa obținerii tuturor punctelor în acest joc pe muchie de cuțit, pentru a reintra în calculele accederii în eșalonul secund.

Unirea Alba Iulia are un singur succes pe propriul teren în acest sezon, 2-0 în etapa a doua, cu CS Hunedoara, înregistrând trei remize la rând, ultima, un 2-2 spectaculos cu Național Sebiș. Liderul a avut un parcurs perfect în primele 6 runde, în care a luat toate puncte, apoi a pierdut la Hunedoara (acum două etape) și îl așteaptă o serie de foc, la Alba Iulia, acasă cu contractacadidata Metalurgistul Cugir și în Valea Domanului.

Foto-text: Lucian DANCIU

[nggallery id=6360]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea