Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: Industria Galda – Șoimii Lipova 0-3 (0-1) | Liderul, victorie facilă în Alba și 6 puncte avans de Unirea și Metalurgistul!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Șoimii Lipova nu s-a împiedicat în Alba, câștigând lejer, la Galda de Jos, scor 3-0 (1-0), după o evoluție ce nu a lăsat loc de interpretări. Liderul Seriei a 4-a are maximum de puncte după 5 runde și are deja avantaj de 6 puncte față de urmăritoarele Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir, ce au remizat alb, ieri pe „Cetate”, contracandidatele la promovare ce sperau la un pas greșit al arădenilor, ce s-au desprins îngrijorător în ierarhie.

Prima clasată a etalat o prestație solidă în județul „dușman”, controlând autoritar confruntarea, golurile fiind marcate de Trabakla (18), Filimon (65, penalty) și D. Rusu (73), împotriva unei echipe ce nu se regăsește în acest sezon, Industria având o singură victorie și trei eșecuri pe teren propriu din tot atâtea meciuri.

*Favius Sabău: „Nu mă așteptam să câștigăm atât de facil, nu ne gândim la promovare”

Nu mă așteptăm să câștigăm de o asemenea manieră, bănuiam că va fi un meci dificil. Adversarii au început tare, mă bucur că nu am cedat presiunii și am rezistat. Cheia jocului a fost în actul secund, întrucât știam că stam mai bine din punct de vedere fizic, când am marcat două goluri rapid, pe contraatac. De aceea l-am și introdus pe Vasinc în locul lui Trabalka. Nu mă gândesc la promovare, deși avem un parcurs peste așteptări, nu ne-am propus aceasta, nu suntem pregătiți, nu avem buget pentru Liga a 2-a”, a menționat Flavius Sabău.

*Paul Ciucă: „Nu avem nici șansă în acest început de campionat”

Am început bine meciul, cu presing avansat și recuperări în treimea adversă, dar nu am reușit să înscriem. Adversarul a marcat la prima șansă avută, dând dovadă de pragmatism și calitate la finalizare. Nu avem nici șansă în acest început de campionat, plus lipsa de experiență a câtorva dintre jucători noștri sunt factori care ne-au adus în această situație.Analizăm situația, găsim soluții și ne luptăm în continuare„, a declarat Paul Ciucă.

 

*0-3, MIN. 73: D. RUSU a trimis în plasă, din lateral, mingea respinsă de Lepădat la șutul lui Vasinc de la marginea careului!

*0-2, MIN: 65: atac imprundent în lateral al portarului Lepădat la D. Rusu, penalty transformat de FILIMON

*0-1, MIN. 18: TRABALKA a finalizat cu un șut din 14 metri, în dreapta lui Lepădat, o combinație frontală cu Sulea

După pauză, S. Popa (59) a șutat de la 18 metri, cu efect, pe lângă bara stângă. Peste două minute, Baghiu a reluat capul de la 14 metri, periculos, dar F. David a prins. R. Moga (63) a trimis, cu efect, de la 16 metri, puțin peste bară. Industria a căzut după cele două goluri primite, doar Haiduc (77) – trimițând alături la o fază fixă.  Ba mai mult, Sulea (90+2), ratează incredibil singur cu portarul, șut alături din 12 metri!

Partidă începută echilibrat, prima oportunitate fiind a lui Cioară (18), blocat în 7 metri. Trabakla a fost cel mai periculos atacant advers, însă în minutul 25, nu a profitat de ieșirea greșită a portarului advers, trimițând în apropiere în bara dreaptă!

După 0-1, gol marcat la prima oportunitate a oaspeților, același Trabakla (27) a ratat o ocazie imensă, după ce a driblat portarul, a șutat spre poarta goală, Haiduc respingând balonul!

Primul șut pe spațiul porții trimis de gazde, Cernea (31) – de la distanță, pradă ușoară pentru D. Filip. S. Popa (43) acțiune individuală de 20 de metri încheiată cu un șut pe jos, respins în lateral de Lepădat. Portarul Galdei mai intervine salutar și în minutul 45, la șutul lui Poiană de la 16 metri, pe jos

Echipe de start:

Industria: Lepădat – Schiau, Haiduc, S. Fulea (63, R. Trif), Boancă – D. Lupșan – Frențiu (20, Baghiu), Al. Costea, Cernea/ cpt, R. Moga (75, Apetri) – Cioară (76, Bedelean); rezerve Iancău – Puha, Gergely. Antrenor Paul Ciucă.

Șoimii: D. Filip – Savin, Calvin Tolmbaye/ cpt, Vasiu, Filimon (82, Burlă) – Poiană, Dobrean  (66, Măd. Popa), S. Popa, D. Rusu (78, Stoian) – Sulea, Trabalka (57, Vasinc); rezerve Jianu, Bercu, Pascu. Antrenor Flavius Sabău.

Avertismente: Haiduc (21), S. Fulea (35), R. Trif (90)/ Vasiu (12), S. Popa (35), Filimon (44), Poiană (60), D. Rusu (76)

Arbitri C. Olaru, M. Costache (ambii Rm. Vîlcea), Elena Mazilu (Cluj-Napoca) Observatori L. Szanto (Tg. Mureș), N. Dima (Gorj)

Industria Galda primește vizita de lux a liderului după imensa gură de oxigen luată în derby “de Alba” de la Ocna Mureș, un net 5-0 cu conjudețenii, meci în care a ieșit la rampă Alexandru Cioară, autorul unui hat-trick, revelația ofensivei “galben-albastre” în acest sezon.

În distribuția vizitatorilor se regăsesc și doi jucători ce au trecut prin Alba, Măd. Popa (ex-Metalurgistul Cugir) și Sulea (Unirea Alba Iulia), ambii achiziționați în vară.

[nggallery id=6161]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal, duminică, la Daia Română: Elogii pentru organizatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, la Daia Română, faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal Duminică 31 martie, la Daia Română, se va desfășura faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal. Ziua de fotbal juvenil de la Daia Română va începe la ora 11.30 cu semifinala Crăciunelu de Jos – Ciugud, urmată, la ora 12.10, de semifinala […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea