Ziarul Unirea

FOTO, LIVE-TEXT: Industria Galda – Șoimii Lipova 0-3 (0-1) | Liderul, victorie facilă în Alba și 6 puncte avans de Unirea și Metalurgistul!!!

Șoimii Lipova nu s-a împiedicat în Alba, câștigând lejer, la Galda de Jos, scor 3-0 (1-0), după o evoluție ce nu a lăsat loc de interpretări. Liderul Seriei a 4-a are maximum de puncte după 5 runde și are deja avantaj de 6 puncte față de urmăritoarele Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir, ce au remizat alb, ieri pe „Cetate”, contracandidatele la promovare ce sperau la un pas greșit al arădenilor, ce s-au desprins îngrijorător în ierarhie.

Prima clasată a etalat o prestație solidă în județul „dușman”, controlând autoritar confruntarea, golurile fiind marcate de Trabakla (18), Filimon (65, penalty) și D. Rusu (73), împotriva unei echipe ce nu se regăsește în acest sezon, Industria având o singură victorie și trei eșecuri pe teren propriu din tot atâtea meciuri.

ELIT

*Favius Sabău: „Nu mă așteptam să câștigăm atât de facil, nu ne gândim la promovare”

Nu mă așteptăm să câștigăm de o asemenea manieră, bănuiam că va fi un meci dificil. Adversarii au început tare, mă bucur că nu am cedat presiunii și am rezistat. Cheia jocului a fost în actul secund, întrucât știam că stam mai bine din punct de vedere fizic, când am marcat două goluri rapid, pe contraatac. De aceea l-am și introdus pe Vasinc în locul lui Trabalka. Nu mă gândesc la promovare, deși avem un parcurs peste așteptări, nu ne-am propus aceasta, nu suntem pregătiți, nu avem buget pentru Liga a 2-a”, a menționat Flavius Sabău.

*Paul Ciucă: „Nu avem nici șansă în acest început de campionat”

Am început bine meciul, cu presing avansat și recuperări în treimea adversă, dar nu am reușit să înscriem. Adversarul a marcat la prima șansă avută, dând dovadă de pragmatism și calitate la finalizare. Nu avem nici șansă în acest început de campionat, plus lipsa de experiență a câtorva dintre jucători noștri sunt factori care ne-au adus în această situație.Analizăm situația, găsim soluții și ne luptăm în continuare„, a declarat Paul Ciucă.

 

ADEZIUNE PLUS ALBA

*0-3, MIN. 73: D. RUSU a trimis în plasă, din lateral, mingea respinsă de Lepădat la șutul lui Vasinc de la marginea careului!

*0-2, MIN: 65: atac imprundent în lateral al portarului Lepădat la D. Rusu, penalty transformat de FILIMON

*0-1, MIN. 18: TRABALKA a finalizat cu un șut din 14 metri, în dreapta lui Lepădat, o combinație frontală cu Sulea

După pauză, S. Popa (59) a șutat de la 18 metri, cu efect, pe lângă bara stângă. Peste două minute, Baghiu a reluat capul de la 14 metri, periculos, dar F. David a prins. R. Moga (63) a trimis, cu efect, de la 16 metri, puțin peste bară. Industria a căzut după cele două goluri primite, doar Haiduc (77) – trimițând alături la o fază fixă.  Ba mai mult, Sulea (90+2), ratează incredibil singur cu portarul, șut alături din 12 metri!

Partidă începută echilibrat, prima oportunitate fiind a lui Cioară (18), blocat în 7 metri. Trabakla a fost cel mai periculos atacant advers, însă în minutul 25, nu a profitat de ieșirea greșită a portarului advers, trimițând în apropiere în bara dreaptă!

După 0-1, gol marcat la prima oportunitate a oaspeților, același Trabakla (27) a ratat o ocazie imensă, după ce a driblat portarul, a șutat spre poarta goală, Haiduc respingând balonul!

Primul șut pe spațiul porții trimis de gazde, Cernea (31) – de la distanță, pradă ușoară pentru D. Filip. S. Popa (43) acțiune individuală de 20 de metri încheiată cu un șut pe jos, respins în lateral de Lepădat. Portarul Galdei mai intervine salutar și în minutul 45, la șutul lui Poiană de la 16 metri, pe jos

Echipe de start:

Industria: Lepădat – Schiau, Haiduc, S. Fulea (63, R. Trif), Boancă – D. Lupșan – Frențiu (20, Baghiu), Al. Costea, Cernea/ cpt, R. Moga (75, Apetri) – Cioară (76, Bedelean); rezerve Iancău – Puha, Gergely. Antrenor Paul Ciucă.

Șoimii: D. Filip – Savin, Calvin Tolmbaye/ cpt, Vasiu, Filimon (82, Burlă) – Poiană, Dobrean  (66, Măd. Popa), S. Popa, D. Rusu (78, Stoian) – Sulea, Trabalka (57, Vasinc); rezerve Jianu, Bercu, Pascu. Antrenor Flavius Sabău.

Avertismente: Haiduc (21), S. Fulea (35), R. Trif (90)/ Vasiu (12), S. Popa (35), Filimon (44), Poiană (60), D. Rusu (76)

Arbitri C. Olaru, M. Costache (ambii Rm. Vîlcea), Elena Mazilu (Cluj-Napoca) Observatori L. Szanto (Tg. Mureș), N. Dima (Gorj)

Industria Galda primește vizita de lux a liderului după imensa gură de oxigen luată în derby “de Alba” de la Ocna Mureș, un net 5-0 cu conjudețenii, meci în care a ieșit la rampă Alexandru Cioară, autorul unui hat-trick, revelația ofensivei “galben-albastre” în acest sezon.

În distribuția vizitatorilor se regăsesc și doi jucători ce au trecut prin Alba, Măd. Popa (ex-Metalurgistul Cugir) și Sulea (Unirea Alba Iulia), ambii achiziționați în vară.

Dan HENEGAR

Te-ar putea interesa și:

CS Universitatea Alba Iulia joacă sâmbătă, ora 11.00, primul meci acasă, pe „Cetate” II, cu RC Bârlad, în DNS la rugby

Cel de-al doilea eșalon valoric al rugby-ului autohton, Divizia Națională de Seniori, are 9 echipe la start, printre acestea și… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Unirea Alba Iulia – o primăvară a reconstrucției | “Alb-negrii” își creionează strategia la începutul săptămânii viitoare

Unirea Alba Iulia iernează pe poziția a 6-a a Seriei a 9-a, după un parcurs considerat nesatisfăcător de către oficialii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Ovidiu Pănăzan (powerlifting), pentru al șaselea an consecutiv desemnat cel mai bun antrenor din Alba la secțiunea sporturi neolimpice

Gala Sportului Județean 2020, una derulată doar în mediul online, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, i-a adus… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Industria Galda de Jos – șanse minime de a primi finanțare de la consilierii locali în acest an | Divizionara terță, foarte aproape de abandonul competițional, după aproape 7 ani!

Se prefigurează o iarnă amară pentru Industria Galda de Jos! Conform unor informații neoficiale deocamdată, aleșii locali nu intenționează să… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro