Rămâi conectat

Sport

FOTO: La Campionatul Mondial de Cross Country – bronz pentru atleţii blăjeni pregătiţi de Cristina Man

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSS Blaj atletism 4La începutul lunii s-a desfăşurat în Israel- Valley of Springs, Campionatul Mondial Școlar de Cross Country, competiția organizată de Federația Internațională a Sportului Școlar. La această întrecere, echipa masculină, compusă  din  sportivii CSŞ Blaj care au reprezentat Liceul Tehnologic “Ştefan Manciulea” Blaj a cucerit medalia de bronz.

Federația Sportului Școlar și Universitar din Romania  a înscris în competiția din Israel o echipă școlară masculină și o echipă școlară feminină, sportivele de la CSŞ Galati reprezentând Colegiul Economic “Virgil Madgearu” Galaţi. Rezultatele au fost unele exceptionale echipa masculină situandu-se pe locul trei din 17 echipe participante şi cea feminină pe locul 6.

Echipa masculină a fost compusă din Alexandru Maier, Darius Cristea, Alexandru Pintea, Rareş Popescu şi Bogya Gergely, antrenor Cristina Man. Clasamentul a fost: locul 1 Turcia 31 puncte, locul 2 Franţa 59 puncte, locul 3 România 75 puncte.

Este un rezultat remarcabil, la plecarea la aceste Campionate Mondiale de Cross Country aveam ca obiectiv la masculin primele 8 locuri deoarece cunoşteam valoarea loturilor participante. Echipa Turciei una foarte puternică avea în componenţă doi finalişti în proba de 3000 metri la Campionatele Mondiale de Cadeţi din Ucraina, unde am avut privilegiul de a participa anul trecut. Ştiam de asemenea că Israelul ca ţară gazdă şi-a întărit echipa cu multi sportivi de culoare naturalizaţi, plus echipa Australiei, campioana mondială de acum doi ani sunt doar câteva din delegaţiile cu care ne-am confruntat. Traseul unul deosebit de dificil in care au predominat dealurile ne-a avantajat, iar baietii s-au remarcat printr-o omogenitate foarte bună, nu am avut valori extraordinare individuale, dar toţi au sosit grupaţi fapt ce a dus la clasarea pe podium”, a declarat Cristina Man.

Antrenorul din “Mica Romă” mulţumeşte pe această cale sportivilor, părinţilor care au susţinut pregătirea  uneori şi în calitate de sponsori, conducerii celor două institutii de învăţământ CSŞ Blaj şi Liceul Tehnologic “Ştefan Manciulea” Blaj, cărora le este dedicată această preşioasă medalie mondială.

Anul competiţional este unul foarte încărcat în continuare: Campionat Mondial de Juniori în luna Iulie în Eugene (SUA), Trial Olimpic pentru Cadeţi, la Baku (Azerbaidjan), Campionat Mondial de Ştafete în Nassau (Bahamas), Campionate Balcanice “Avem o generaţie foarte bună, păcat că sustinerea materială a acestor sportivi lipseşte cu desăvârşire”, a concluzionat Cristina Man.

[nggallery id=1448]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea