// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');
Zilele Municipiului Sebeș - 2018

FOTO: ISU Alba a primit Drapelul de Luptă din partea președintelui Iohannis, în cadrul unei ceremonii de Ziua Pompierilor

De Ziua Pompierilor din România, preşedintele României Klaus Iohannis a înmânat, la Mausoleul ”Mormântul Ostaşului Necunoscut” din Parcul Carol al Capitalei, drapelele de luptă pentru 11 unităţi din subordinea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, printre care și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Unirea al județului Alba.

În cadrul unui ceremonial militar, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a înmânat Drapelul de Luptă al Unităţii inspectorului șef, domnul colonel dr. Cornel OPRIȘA. ”Să fie într-un ceas bun!”, i-a urat președintele României șefului ISU Unirea al județului Alba, col. dr. Cornel OPRIȘA.

Alături de pompierii militari albaiulieni a fost prefectul judeţului Alba, domnul Dănuț-Emil HĂLĂLAI. El a luat parte la ceremonia la care au fost invitați premierul Mihai Tudose, ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan, secretarul de stat Raed Arafat.

Şeful statului a menţionat că drapelul de luptă simbolizează onoarea, vitejia şi gloria militară şi, în acelaşi timp, aminteşte datoria sfântă de a servi cu credinţă patria, de a apăra cu orice preţ unitatea, suveranitatea şi independenţa României.

La finalul evenimentului a avut loc defilarea unui detașament de salvatori care echipați în ținuta de tradiție și a gărzilor de onoare ale inspectoratelor pentru situații de urgență care au primit drapele de luptă: Alba, Argeș, Bistrița-Năsăud, Brăila, Călărași, Constanța, Giurgiu, Gorj, Sălaj, Sibiu și Vâlcea.

Noul Drapel de Luptă va fi prezentat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Unirea  al județului Alba, vineri 15 septembrie, începând cu ora 13.00, în Piața Cetății din Alba Iulia.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Un răspuns la FOTO: ISU Alba a primit Drapelul de Luptă din partea președintelui Iohannis, în cadrul unei ceremonii de Ziua Pompierilor

  1. gogonata 14.09.2017 la 17:39

    vrajala