Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: ISU Alba a primit Drapelul de Luptă din partea președintelui Iohannis, în cadrul unei ceremonii de Ziua Pompierilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De Ziua Pompierilor din România, preşedintele României Klaus Iohannis a înmânat, la Mausoleul ”Mormântul Ostaşului Necunoscut” din Parcul Carol al Capitalei, drapelele de luptă pentru 11 unităţi din subordinea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, printre care și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Unirea al județului Alba.

În cadrul unui ceremonial militar, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a înmânat Drapelul de Luptă al Unităţii inspectorului șef, domnul colonel dr. Cornel OPRIȘA. ”Să fie într-un ceas bun!”, i-a urat președintele României șefului ISU Unirea al județului Alba, col. dr. Cornel OPRIȘA.

Alături de pompierii militari albaiulieni a fost prefectul judeţului Alba, domnul Dănuț-Emil HĂLĂLAI. El a luat parte la ceremonia la care au fost invitați premierul Mihai Tudose, ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan, secretarul de stat Raed Arafat.

Şeful statului a menţionat că drapelul de luptă simbolizează onoarea, vitejia şi gloria militară şi, în acelaşi timp, aminteşte datoria sfântă de a servi cu credinţă patria, de a apăra cu orice preţ unitatea, suveranitatea şi independenţa României.

La finalul evenimentului a avut loc defilarea unui detașament de salvatori care echipați în ținuta de tradiție și a gărzilor de onoare ale inspectoratelor pentru situații de urgență care au primit drapele de luptă: Alba, Argeș, Bistrița-Năsăud, Brăila, Călărași, Constanța, Giurgiu, Gorj, Sălaj, Sibiu și Vâlcea.

Noul Drapel de Luptă va fi prezentat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Unirea  al județului Alba, vineri 15 septembrie, începând cu ora 13.00, în Piața Cetății din Alba Iulia.

[nggallery id=4548]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea