Rămâi conectat

Curier Județean

În ciuda vremii ploioase numeroşi localnici şi invitaţi au participat la Sărbătoarea Salcâmului din Ceru Băcăinţi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ceru Bacainti 01Activităţile din cadrul ,,Sărbătorii Salcâmului” organizate duminică la Ceru Băcăinţi păreau a  fi sortite eşecului din cauza unei ploi torenţiale, care n-a mai contenit timp de mai bine de o ora, chiar din momentul când erau programate să înceapă deschiderea oficială şi spectacolul artistic.

O ploaie despre care primarul comunei Remus Giurgiu spunea că „era aşteptata de multă vreme şi venită de la Dumnezeu, tocmai astăzi, după o perioada atât secetoasă”. Cu toată vremea potrivnică o mare parte dintre săteni, (circa 200 de persoane), dar si mulţi invitaţi au rămas pe poziţie, dornici să ia parte la tradiţionala sărbătoare a salcâmului , o manifestare aflată anul acesta la cea de-a VII-a ediţie, organizată de Consiliului Local şi Primăria Ceru Băcăinţi, în parteneriat cu Consiliul Ceru Bacainti 02Judeţean Alba şi Instituţia Prefectului.

După o scurta slujbă religioasa oficiată de preotul paroh al comunei, părintele Mircea Petri, împreună cu părintele Gheorghe Marin din Tărtăria au avut loc alocuţiuni susţinute de invitaţii prezenţi la eveniment. Printre aceştia s-au aflat deputatul Dan Coriolan Simedru, consilierul judeţean Nicolae Truţă, preşedintele ,,PROCugir” Aurel Voicu, Ioan Vălean primarul din Geoagiu, viceprimarul comunei Mircea Crişan  şi nu în ultimul rând Stefan Bardan Cornel fiu al satului, cel care împreună cu fostul primar Aurel Giurgiu au iniţiat în urmă cu 7 ani această frumoasă sărbătoare. Tot în acest cadru, primarul Remus Giurgiu le-a înmânat ,,Diplome de Excelenta” celor care, de-a lungul timpului şi-au adus aportul la dezvoltarea localităţii.

La puţin timp după ce vremea s-a liniştit, pe scena amenajată în aer liber a început recitalul formaţiilor artistice prezente cu această ocazie. Şi-au dat concursul: Ansamblul folcloric „Vintana”, Ansamblul artitic „Balomireana”, Ansamblul folcloric „Germisara” din Geoagiu, formaţia „Plăişorul” din Săliştea, Taraful Căminului Cultural din Ceru Băcăinţi condus de profesorul Gheorghe Albu, Ansamblul Căminului Cultural Ceru Băcăinţi şi interpreta de muzică populară Sorina Matei din Şibot.

După încheierea programului artistic la Căminul Cultural a avut loc ,,Balul Salcâmului” la care au luat parte în mod deosebit tinerii. Pe tot parcursul evenimentului o grupa de jandarmi din Cugir a fost prezentă pentru a asigura liniştea şi ordinea.                                          

Autor: Constantin Predescu

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

10-12 mai: Târgul de cArte Alba Transilvania la Alba Iulia: Lansări de carte, concerte, recitaluri și conferințe pe esplanada Muzeului Național al Unirii

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Târgul de cArte Alba Transilvania la Alba Iulia: Lansări de carte, concerte, recitaluri și conferințe pe esplanada Muzeului Național al Unirii Alba Iulia se pregătește pentru cea de-a XV-a ediție a Târgului de carte Alba Transilvania care va avea loc în data de 10-12 mai, pe esplanada Muzeului Național al Unirii.  Trei zile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea