Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. În Alba se derulează campania de prevenire a furturilor din locuințe, ”Hoții sunt creativi, fii preventiv!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Joi, 31 august, în judeţul Alba a debutat campania de prevenire a furturilor din locuinţe „Hoţii sunt creativi, fii preventiv!” Aceasta se înscrie în suita de acţiuni derulate în cadrul parteneriatului dintre Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Groupama, demarat în 2011, prin care se urmăreşte prevenirea victimizării populaţiei, pe zona de infracţiuni contra patrimoniului. 

În perioada august – decembrie 2017, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu Groupama Asigurări – Agenţia Alba, desfăşoară campania de prevenire a furturilor din locuinţă „Hoţii sunt creativi, fii preventiv!”.

Campania a fost iniţiată, la nivel naţional, de Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Groupama Asigurări S.A.

Demersul comun Poliţia Română – Groupama Asigurări a fost fundamentat şi de rezultatele unui sondaj de opinie realizat de  Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii în care se evidenţiază faptul că prevenirea furturilor din locuinţe este un subiect de interes pentru populaţie, aproape 70% dintre cei intervievaţi dorind să primească recomandări sau alte informaţii în acest sens, iar peste jumătate dintre respondenţi apreciind  că activităţile cu caracter preventiv ajută la reducerea numărului de infracţiuni.

Campania are ca scop informarea populației cu privire la modalitățile de prevenire a furturilor din locuință şi are 3 direcţii de acţiune: transmiterea mesajelor cu caracter preventiv prin intermediul canalelor de informare în masă, distribuirea către beneficiari a unor materiale care conțin recomandări destinate autoprotecției şi organizarea de acțiuni cu grupurile țintă.

Pentru susținerea activităților, în cadrul campaniei, au fost realizate, pentru județul Alba, 1.000 de broșuri cu recomandări preventive şi 100 de afișe care  vor fi distribuite atât în punctele de lucru ale Groupama, cât şi la acţiunile desfăşurate de poliţişti, pe raza întregului judeţ.

Totodată, a fost realizată o pagină online „Prevenirea furturilor”  http://www.groupama.ro/prevenireafurturilor/ unde cetăţenii pot găsi numeroase recomandări de prevenire şi sunt invitaţi să participe la concursuri tematice cu premii, oferite de Groupama Asigurări.

O primă acţiune, din cadrul acestei campanii, a avut loc azi, 31 august, în municipiul Alba Iulia, când, poliţiştii împreună cu reprezentanţii Groupama au distribuit materiale informative şi au prezentat aspecte de interes privind furturile din locuinţe şi mijloacele moderne de protejare a acestora.

[nggallery id=4499]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea