Rămâi conectat

Sport

FOTO: În „Alba Blaj” Arena, Bulgaria a câștigat Campionatul European de volei feminin Under 18 | Organizare la înălțime în „Mica Romă”

Dan HENEGAR

Publicat

în

În „Alba Blaj” Arena, Bulgaria a câștigat Campionatul European Under 18 la volei feminin, „Mica Romă” fiind pentru 13 zile capitala voleiului juvenil european, pentru un eveniment important

O competiție care s-a bucurat de o organizare ireproșabilă, conform mesajului transmis de Federația Română de Volei

În finală, meci arbitrat de românul Andrei Savu, Bulgaria a învins clar Belgia, scor 3-0 (25-15, 25-18, 26-24), iar în finala mică, Italia a avut nevoie de cinci seturi pentru a cuceri medaliile de bronz. Italiencele s-au impus cu scorul de 3-2 (18-25, 25-17, 25-16, 20-25, 15-9) în fața Poloniei.

Naționala sub 18 ani a Bulgariei a câștigat titlul european după o finală dominată clar, în fața Belgiei. Doar în setul 3 Belgia a pus ceva probleme. A salvat patru mingi de set, dar nu a mai putut face nimic la a cincea. Cu 8 victorii și o singură înfrângere în turneu, naționala de la sud de Dunăre a demonstrat că beneficiază de o generație de excepție la această vârstă.

Revenire senzațională a Bulgariei în prima semifinală a Europeanului sub 18 ani, de la Blaj. Italia a avut o șansă imensă de a ajunge în finală. Echipa lui Michele Fanni a revenit de la 0-1 și 1-2 la seturi, iar în decisiv a condus cu 13-9 și 14-10! Cele patru mingi de set și meci s-au evaporat însă rapid, Bulgaria salvând până la urmă șase mingi de partidă! Fetele Antoninei Zetova au arătat ca au un psihic de învingătoare și s-au impus cu 18-16!
Trei bulgăroaice, două italience și două belgience fac parte din echipa ideală la Europeanul sub 18 ani. MVP a fost desemnată Dimana Ivanova, ridicătoarea campioanei Europei, Bulgaria.Conform FRV premiile individuale au fost oferite de Gheorghe Rotar, primarul Blajului, Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, Adin Cojocaru, președintele Federației Române de Volei, Mihai Duță, vicepreședintele federației, și de Lubomir Ganev, președintele Federației Bulgare de Volei, supervizorul Europeanului sub 18 ani. Echipa ideală a Campionatului European U18 feminin de la Blaj: *Extreme: Ludovica Tosini (Italia) și Kalina Veneva (Bulgaria); *Centri: Veronica Quero (Italia) și Darina Naneva (Bulgaria); *Ridicătoare: Dimana Ivanova (Bulgaria); *Fals: Liese Verhelst (Belgia); *Libero: Jasmine Debout (Belgia); *MVP: Dimana Ivanova (Bulgaria)
S-a tras cortina peste Campionatul European, un turneu final de care ne vom aduce aminte întotdeauna cu plăcere. Organizarea a fost la înățime și asta nu o spunem noi, ci echipele care au stat la Blaj și care s-au bucurat de toate condițiile”, a transmis FRV
Sursa: Federația Română de Volei

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSM Unirea Alba Iulia, de astăzi în cantonament în Slovenia cu un lot de 25 de jucători

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia, de astăzi în cantonament în Slovenia cu un lot de 25 de jucători Divizionara terță CSM Unirea Alba Iulia a plecat luni, 15 iulie, în cantonament centralizat în Slovenia, la Dravograd, stagiu care va dura 11 zile și cuprinde 3 întâlniri de verificare. Prima dintre acestea este în 17 iulie cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea