Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: GT Sport Alba Iulia a câștigat European Trophy la Belgrad, fără gol primit! Copii lui Adrian Roman, la finala din Austria

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Extraordinar rezultat realizat de GT Sport Alba Iulia, formația din Cetatea Marii Uniri impunându-se la grupa 2014 în cadrul puternicului turneu de la Belgrad, European Trophy.

Grație acestei performanțe notabile, micuții fotbaliști pregătiți de Adrian Roman s-au calificat în etapa superioară, la Champions Trophy, în Austria, în perioada 9-11 iunie. La unul dintre cele mai puternicie turnee fotbalistice juvenile din Europa de Est, GT Sport a cucerit trofeul în stil de mare campioană, fiind singura formație din cele peste 60 de participante (la cele 3 categorii de vârstă, 2012, 2013 și 2014) care nu  aprimit gol în cele 7 întâlniri disputate.

Am pus Alba Iulia pe harta fotbalului european de top. Artizanul aceste realizări este Adrian Roman, super antrenorul și super omul”, a transmis George Țălnar.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

La categoria de vârstă 2014 au fost 18 echipe participante, din Serbia, Macedonia, Croația, Muntenegru, Bulgaria și România (a mai fost prezentă Optimum Alba Iulia, antrenori Filip Morar și Dan Bara, eliminată în eliminată în sferturi, după lovituri de departajare), repartizate în faza inițială în 3 grupe a câte 6 echipe. GT Sport a terminat prima, cu 4 victorii și o remiză (cu Bregalnica, Macedonia, viitorul oponent din ultimul act). În sferturile de finală, abiaiulienii au învins pe Zvezdica, scor 2-0, în semifinală au trecut de Steaua Roșie Belgrad (1-0), iar finala a fost decisă la loviturile de departajare, scor 3-2 cu Bregalnica.

Acesta este «fenomenul» GT Sport! Venim acasă cu trofeul adjudecat în Serbia, la o competiție organizată sub egida UEFA. Sunt mândru de acești copii minunați și le mulțumesc părinților că au fost alături de noi. Rezultatele vorbesc de la sine, suntem singura echipă participantă la turneu care nu a primit gol. În plus, în fazele eliminatorii, sferturi și semifinale la grupa 2014, GT Sport a fost singura formație care nu a avut nevoie de lovituri de departajare pentru a trece mai departe”, a conchis Adrian Roman.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea