Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: FC Unirea Alba Iulia – ALRO Slatina 1-1 (1-0) pe „Cetate” *Un meci cât istoria de 88 de ani a clubului unirist

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unirea Alba Iulia are astăzi meci pe „Cetate” cu ALRO Slatina, însă partida ar putea fi ultima din istoria de 88 de ani a clubului. Echipa fanion a judeţului Alba a ajuns în cel mai dramatic moment al existenţei, la 90 de minute de desfiinţare şi dispariţia de pe harta fotbalului românesc.

Partida s-a încheiat la egalitate, scor 1-1 (1-0), goluri marcate de Cl.Oara (26), respectiv C. Crăciun (60).

 „Alb-negrii” au dovedit că merită cu mult mai mult decât dezinteresul general şi deşi Unirea este la un pas de desfiinţare, nu s-au predat.

Cl. Oara (minutul 26) a marcat cu capul după un corner executat de Istrate. Egalitatea a survenit în minutul 60, când lansat în adâncime C. Crăciun l-a driblat şi pe Tiut şi a marcat în poarta goală. În minutul 83, A. David (ALRO) a fost eliminat, cartonaş roşu văzând şi Mândruşcă (90, când ardelenii au solicitat penalty).

*Dezinteres major printre suporteri!

În ciuda amplei campanii de promovare a acestui meci capital, efectele au fost reduse în rândul suporterilor albaiulieni, puţin peste 300 de fani fiind în tribunele arenei „Cetate”. Un nou semn că soarta Unirii chiar nu interesează pe NIMENI, solidaritatea urbei fiind la limita de jos! Deziluzie şi în privinţa manifestărilor, spectatorii asistând ca la un teatru, fără a-şi încuraja favoriţii.

*1900 lei din donaţii

Înaintea partidei, în faţa tribunei oficiale s-a instalat o urnă în care fanii au putut dona banii pentru echipă, adunându-se aproximativ 1500 lei, sumă donată căpitanului Mircea Oprea după meci. Printre cei care au contribuit s-au numărat şi foşti jucători unirişti, femei, dar şi un jucător al oaspeţilor care nu a prins lotul lui Papură, şi majoritatea spectatorilor prezenţi. „Ne pare rău ca s-a ajuns aici, dar ne bucurăm că suporterii s-au gândit la noi. Sper să nu se mai întâmple aşa ceva, să nu mai vorbim de desfiinţare”, a precizat Mircea Oprea.

Unirea: Tiuţ – Olar (67, Fulea), Schuller, M. Oprea (cpt.), Bucurică – Cl. Oara, M. Găldean, Istrate, M. Petrescu (88, Rondak) – Negruţ, Mândruşcă.  Rezerve: Pascal – I. Stan, Potopea, R. Moga, Coţolan. Antrenor Stelian Gherman.

ALRO: Bordea (cpt.) – V. Dima, Irimescu, Cosic, Cruşoveanu – Vigariu, Quist, Vâlcică (46, A. David), Bancu – D. Ene (85, I. Şerban), Al. Marin (46, C. Crăciun). Rezerve Bugiu – Anghelina, Giurcă, Sălajan. Antrenor Corneliu Papură

*Arbitri Fl. Marcu (Oradea), D. Iliescu (Craiova), R. Despa (Baia Mare), rezervă M. Hârlab (Braşov)*Observatori H. Abrudan (Bacău), R. Vlad (Bistriţa)

*Grozav vrea să salveze Unirea Alba Iulia

Coform unui articol publicat în „Libertatea”,salvarea clubului din Alba Iulia, care a fost înfiinţat în 1924, ar putea veni de la Gicu Grozav (21 de ani). Atacantul Petrolului şi al naţionalei ar dori să sprijine financiar formaţia la care a făcut primii paşi în fotbal cu 5.000 €, bani care ar ajuta Unirea să supravieţuiască două săptămâni.

*”Meritam mai mult”, a spus Papură

Meritam mai mult decât o remiză, în prima repriză adversarii au avut două cornere şi un gol. Noi am ratat foate mult, mă aşteptam să întâlnim o echipă resemnată, dar n-a fost deloc aşa. Din poziţia de unde am stat nu mi s-a părut penalty, la fel cum a fost şi la eliminarea lui A. David, puţin exagerată”, a afirmat Papură.

*”Un rezultat echitabil”, a apreciat Gherman

Un rezultat echitabil, deşi am deschis scorul, n-a fost un joc cu ritm. După egalare, adversarii puteau întoarce scorul, având 3-4 ocazii. Nu mă pot pronunţa referitor la faza de penalty. Mi-e greu să alcătuiesc un prim unsprezece. Incertitudinea continuă, nu pot să mă pronunţ ce se va întâmpla. Există semnale că lucrurile se vom mişca în bine din punct de vedere financiar„, a spus Gherman. „Apreciez această acţiune de a ajuta Unirea, dar nu e suficient, la mulţumesc tuturor. Cei din judeţ trebuie să sprijine echipa. Eu, la un moment dat voi pleca cândva, Unirea trebuie să rămână. la un moment dat credeam că o să cedez, dar acum nu mai vreau. O să trag de jucători să încheiem turul, să facem tot posibilul pentru a nu se desfiinţa echipa„, a conchis Gherman.

*Au apărut soluţii…

Noi negocieri cu FC Vaslui pentru Schuller şi I. Stan (100.000 euro şi lăsarea jucătorilor la Alba), posibilitatea implicării altor persoane din judeţ (Nicolae Oancea, dar şi o firmă puternică) sunt tot atâtea variante pentru a evita desfiinţarea echipei, zilele viitoare aşteptându-se concretizarea.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea