Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Elevii din Alba se pot înscrie la faza judeţeană a concursului „Mesajul meu Antidrog”. Albaiulianca Laura Todică, locul III pe ţară în 2013

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mesajul Meu Antidrog009Marţi, 20 martie 2014,  în sala de şedinţe a  Inspectoratului Şcolar al Judeţului Alba, a avut  loc  evenimentul de lansare a Concursului Naţional „Mesajul meu Antidrog”, faza judeţeană. Aflat la cea de-a XI-a ediţie, concursul are obiectiv general creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare în vederea neînceperii consumului de droguri, în cadrul programelor şcolare, extraşcolare şi de petrecere a timpului liber. La eveniment au participat consilieri educativi, inspectorul şcolar Codruţa Londroman şi coordonatorul CPCECA Alba, Claudiu Duşa. Tot în cadrul evenimentului, a fost înmânată şi o diplomă elevei Laura Todică de la Liceul de Arte „Regina Maria”, care a obţinut locul III anul trecut la faza naţională a acestui concurs .

Elevii din Alba se pot înscrie cu lucrări pentru „Concursul Mesajul meu Antidrog” la consilierii educativi din cadrul şcolii, până la data de 5 mai. Evaluarea lucrărilor la etapa judeţeană va avea loc în perioada 6 – 9 mai 2014. Lucrările distinse cu premiul I la nivel judeţean vor fi transmise apoi către Agenţia Naţională Antidrog, până la data de 15 mai.

Secţiunile ediţiei a XI-a sunt eseu literar (în limba română, maghiară şi rromani), pagină web, film de scurt metraj, fotografie digitală, spot, sport şi arte vizuale. Acestea au un caracter cultural-artistic sau sportiv şi presupun dezvoltarea de creaţii şi abilităţi personale, prin intermediul cărora să se promoveze un mesaj antidrog. Totodată, este vizată şi implicarea în mai mare măsură a copiilor şi a tinerilor în activităţi preventive ca alternativă de viaţă sănătoasă la consumul de droguri. Descărcaţi AICI REGULAMENTUL concursului.

Mesajul Meu Antidrog008În cadrul evenimentului de lansare a fost înmânată şi o diplomă  elevei de clasa a XI-a Laura Todică, de la Liceul de Arte „Regina Maria”, care a obţinut locul III la secţiunea eseu literar a concursului de anul trecut.

În 2013, la faza judeţeană  au fost înscrise 101 lucrări şi s-au obţinut 35 de premii, locuri I, II şi III.  Douăsprezece locuri I au participat la faza naţională, eleva Laura Todică reuşind să obţină un merituos loc III pe podium.

Cel mai bun an pentru judeţul Alba, din punct de vedere al premiilor obţinute la faza naţională a concursului, a fost 2011, când s-a reuşit să se obţină 7 locuri la faza natională, dintre care 4 locuri I , două locuri II şi un loc III.

Concursul este organizat de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia,  Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba şi Direcţia judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba.

[nggallery id=1313]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat pe strada Tudor Vladimirescu

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat pe strada Tudor Vladimirescu Un accident s-a produs în 20 aprilie, în jurul orei 14:00, în Alba Iulia, pe strada Tudor Vladimirescu. Din fericire, persoanele implicate nu au fost rănite. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea măsurilor specifice, cu două autospeciale, la un accident […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea