Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. Elevii Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia participă la faza naţională a concursului de robotică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 23-25 martie a.c., echipa ArmyBot a Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia va participa, pentru prima dată, la concursul de robotică ,,BRD First Tech Challenge România” la Sala Polivalentă din București. În urma acestei întreceri, echipele câştigătoare vor reprezenta România la faza internațională a competiţiei organizată în Detroit, SUA.

Cei 13 elevi în uniformă, motivaţi şi încrezători, dornici de cunoaştere şi inovaţie vor participa la faza naţională a acestui concurs internaţional, ghidaţi de spiritul competitiv, de dorinţa de a crea ceva măreţ şi conştienţi de faptul că imaginaţia şi creativitatea nu au limite.

Dorinţa participării este dublată de pasiunea pentru informatică, iar acest proiect reprezintă şansa excepţională ca, asemenea unor vânători de comori, să identifice cele mai eficiente şi viabile soluţii, în obţinerea celui mai bun rezultat, respectiv cel mai reuşit robot.

Echipa a fost fondata la inceputul lunii octombrie a anului trecut din dorinta elevilor de a concura la cel mai mare concurs de robotica pentru licee din Romania, First Tech Challenge.

In prezent, echipa ArmyBot se compune din 13 elevi ai claselor a X-a si a XI-a, cu aptitudini orientate spre stiintele exacte sau arte (deoarece partea de promovare si marketig reprezinta un aspect important), si 2 doamne profesoare (de informatica si fizica).

Competitia consta in construirea unui robot de la zero, care sa fie capabil sa execute un set de sarcini specifice. Acest robot trebuie sa fie capabil sa functioneze atat autonom (pe baza unei preprogramari a senzorior, camerelor, motoarelor…), cat si controlat de catre doi operatori, numiti driveri.

Competitia incurajeza munca in echipa, dezvoltarea imaginatiei prin necesitatea de a gasi solutii la probleme tehnice extrem de variate, dar si o foarte buna organizare pe partea de management, deoarece echipele trebuie sa-si gaseasca singure sponsori, iar materialele necesare fiind destul de scumpe.

Tototdata, competitia presupune dobandirea unor cunostiinte din cadrul unor domenii complexe, care nu se studiaza la scoala: proiectare 3D (pentru ca dispunem de o imprimanta 3D si putem sa ne cream propriile piese) , programare Java, mecanica aplicata…

In urma calificarii la etapa nationala, 90 de echipe nationale si 6 echipe internationale (Rusia, Israel, Republica Moldova si Bulgaria) vor concura la Bucursti in perioada 23-25 Martie, urmand ca 4 dintre acestea sa reprezinte Romania la campionatul international, care va avea loc la Detroit, SUA.

[nggallery id=5310]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Băncile și topogoanul de la Părculețul Grădiniței și Parcul Samoila Marza din Galțiu au fost vopsite: Gestul mărinimos făcut de un grup de copilași pentru muncitori

Bogdan Ilea

Publicat

în

Băncile și topogoanul din parcurile din Galțiu au fost vopsite: Gestul mărinimos făcut de un grup de copilași pentru muncitori Băncile de la Prculețul Grădiniței și topoganul din Parcul Samoila Marza din Galțiu au fost recondiționate și vopsite. La final, un grup format din două fetițe și un băiețel, au răsplătit printr-un gest mărinimos efortul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea