Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO: Elevi albaiulieni de la Liceul de Muzică, instruiți în arta muzicii jazz de doi maeștri: Luiza și Jimmy Cserkesz

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un grup de elevi talentați ai secției de jazz din cadrul Liceului de Muzică și Arte plastice din Alba Iulia au partcipat astăzi la atelierul de voce jazz & chitară jazz susținut de Luiza Zan (Universitatea Națională de Muzică din București) și Jimmy Cserkesz (București).

Workshop-urile sunt organizate în cadrul festivalului Alba Jazz, organizat de Consiliul Județean Alba și vor avea loc pe tot parcursul evenimentului, sâmbătă la spațiile Ryma și duminică la club „Habitat”.

Potrivit organizatorilor, “este esențial ca tinerii să aibă ocazia de a lucra cu artiști-profesori renumiți. De aceea, în fiecare zi de festival, Luiza Zan și Jimmy Cserkesz se vor ocupa de tinerii „Școlii Alba Jazz”, în spații neconvenționale ale cetății Alba Iuliei, departe de sălile de curs. Proiectul „Școala Alba Jazz” a fost creat pentru a da o șansă tinerilor interesați și pasionați de acest gen.

Totodată, proiectul există pentru a ridica nivelul așteptărilor publicului din Alba cu privire la ceea ce înseamnă performanță scenică, într-o haină cu totul alta decât cea clasică, folclorică sau cântat cu negativ în spate… Totul este voluntar, deschis și antrenant. Nimeni nu este privit de sus iar scopul este stabilirea unei legături adevărate, artistice între cel care oferă și cel care primește.”

Luiza Zan s-a format ca o cântăreaţă multilaterală, cu rădăcini în muzica de jazz, cu influenţe din muzica clasică. Cu vocea ei unică, Luiza s-a ridicat deasupra frivolităţii şi plictisului statutului de „vedetă”, îmbrăţişând în schimb filosofia omului simplu. Luiza a câştigat numeroase premii la concursurile autohtone de jazz, pasiunea pentru competiţie ducând apoi la prestigiosul premiu al II-lea, în cadrul festivalului de jazz din Montreux, Elveţia. A scris muzică de film (Carambol, Circul Vesel, Maria), de teatru (Năpasta, în regia lui Radu Afrim) și pentru reclame radio și TV.

Adalbert Jimmy Cserkesz, cunoscut muzician încă din adolescență de la festivaluri studențești de jazz sau rock, este acum un artist căruia i se datorează o contribuție masivă la dezvoltarea industriei muzicale din România. A colaborat cu diverse formații și a amprentat scenele de jazz, funk, drum ‘n’ bass și rock românesc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea