Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Drapelul Chinei flutură la Alba Iulia. Chinezii și-au marcat prezența, după ce au cumpărat o companie care a aparținut omului de afaceri Dorin Mateiu

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Chinezii de la compania multinațională WH Group Ltd., cea mai mare firmă de creștere și de procesare a porcinelor din lume au cumpărat, în toamna anului trecut, capacitățile de producție ale companiei Elit de la Alba Iulia și din Cugir, una dintre cele mai mari firme de procesare a cărnii din România și producătoare de mezeluri.

Semnificativ pentru colosul agroalimentar Elit, companie care a aparținut omului de afaceri român Dorin Mateiu este faptul că a raportat afaceri în valoare de 339 de milioane lei (75 milioane de euro), înregistrând un profit de 34,4 milioane de lei (aproape 8 milioane de euro) și având un număr a de angajați de 1.173 de persoane.

Grupul chinez care a cumpărat Elit mai deține în România și fostele firme americane Smithfield Foods și Smithfield Farms care operează 46 de ferme active în județele Timiș și Arad precum și 4 unități de creștere a purceilor și 2 fabrici ultramoderne de nutrețuri combinate. Ei au mai cumpărat și trei companii de creștere a porcilor în Polonia, ca parte a eforturilor de extindere pe piața din Uniunea Europeană.

După ce s-a instalat la Alba Iulia, la fosta companie Elit de la Oarda de Jos, chinezii de la WH Group și-au marcat prezența și prin arborarea drapelului Chinei pe noua și prețioasa proprietate.

Drapelul de stat al Republicii Populare Chineze flutură acum alături de drapelele României, Uniunii Europene și Statelor Unite ale Americii ca un simbol al puterii economice și al marilor investiții făcute de oameni de afaceri chinezi în România, respectiv la Alba Iulia.

Tradiționala prietenie româno-chineză capătă astfel noi dimensiuni și sperăm ca și creșterea porcilor, ocupație străveche a țăranului român să fie relansată. Oricum de la chinezi avem multe de învățat și în agricultură, și în infrastructură.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat Circulația este blocată temporar în urma unui incendiu produs la o autobasculantă pe A10 km 30, calea 2 (sensul Turda-Sebeș), a anunțat DRDP Cluj. Citește și: FOTO | INCENDIU violent izbucnit la un autoturism în zona Cetății: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea