FOTO: ”Dragobetele sărută fetele!”, la Ampoița. Paradă a tinerilor îmbrăcați în costume populare, la prima ediție a sărbătorii

În localitatea Ampoița din comuna Meteș s-a sărbătorit ”Dragobetele” cu câteva zile înainte, printr-un eveniment intitulat sugestiv ”Dragobetele sărută fetele!”. Aflat la prima ediție, evenimentul s-a desfășurat la Căminul Cultural din localitate și a fost organizat de Primăria comunei Meteș. Tinerii care au participat la eveniment s-au îmbrăcat în straie tradiționale și au avut parte de o mulțime de surprize din partea organizatorilor.

Prin organizarea acestei sărbători imi doresc să reînviem tradițiile zonei noastre. Tinerii din comună au nevoie de altfel de evenimente. Îmi doresc să participe cât mai mulți tineri, dar îi asteptăm și pe cei mai în vârstă, pentru că de la ei preluăm și învățăm să respectăm tradițiile și obiceiurile, care ne ajută să ne cunoaștem și să nu uităm identitatea noastră tradițională și culturală românească! Un aspect inedit a fost  reprezentat de lacătul iubirii purtat de către fetele nemăritate. Acest lacăt al iubirii va fi deschis de cheia respectului, a credinței, a bunăstării și prieteniei”, a spus primarul comunei Meteş, Dan Cosmin Opruţa.

Evenimentul „Dragobetele sărută fetele!” Ampoiţa 2018 s-a desfășurat sâmbătă, 17 februarie, după următorul program:

Ora 16.00 – Întălnirea tinerilor in fața Bisericii din Ampoița; paradă a tinerilor şi a celorlalţi participanţi la sărbătoare, îmbrăcați în port popular; au chemat oamenii întâlniți pe drum să participe la Dragobete.

Ora 16.20 – Alaiul ajunge la Căminul Cultural din Ampoița

Ora 16.30 – Prezentarea evenimentului – Diana Stoia

Ora 16.35 – Primarul comunei Meteș –Dan Cosmin Opruta- alocuțiune

Ora 16.45 – Cuvânt al preotului Tudor Man – paroh al Parohiei Ampoița

Ora 17.00 – Cuvânt al invitatului special, conf. univ. dr. Jan Nicolae, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia

Ora 17.20 – Pauza de masă

Ora 17.40 – Desfăşurarea concursului

Ora 19.00  – Bal

Atmosfera la ‘’Bal’’, a fost întreținută de formația ‘’Claudia și Viorel Stef’’ și interpreta de muzică populară -Floricica Moga.

Organizatorii evenimentului: Primăria comunei Metes, Parohia Ortodoxa Ampoița.

sursa foto: facebook

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...